Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LSFP nominē Raimondu Elbakjanu Eiropas izcilības balvai

Krišs Upenieks

LSFP nominē Raimondu Elbakjanu Eiropas izcilības balvai
"Ghetto Family" basketbolists Raimonds Elbakjans astotdaļfināla spēlē pret "DTI"
Publicitātes foto

Novērtējot ielu sporta un kultūras kustības “Ghetto Games” aizsācēja Raimonda El-bakjana neatlaidīgo darbu, popularizējot fiziskās aktivitātes, īpaši jaunieši vidū, Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) viņu nominējusi Eiropas izcilības balvai #BeActive Local Hero Award. Tā ir viena no trim Eiropas Sporta nedēļas ietvaros izveidotajām balvām, kuras Eiropas Komisija pasniegs, lai īpaši godinātu personības, izglītības iestādes un iestādes vai uzņēmumus Eiropā, kuri savā darbībā veicina sabiedrības nodarbošanos ar sportu un fiziskām aktivitātēm.

“Raimonds Elbakjans ir spilgts piemērs visiem pusaudžiem, kuri varbūt šobrīd vēl nav atraduši savu lielo dzīves aicinājumu. Ar savu apņēmību un neatlaidību Raimonds ir izveidojis sporta un kultūras kustību jauniešiem, kur iespējams ne vien lietderīgi pavadīt brīvo laiku sportojot un atklājot jaunus ta-lantus, bet arī attīstot sevi kā personības. “Ghetto Games” ir labs pierādījums, ka iespējama alternatīva dažādu grupu jauniešiem un ka sports palīdz iemācīties, kā dzīvē pārvarēt sevi un šķēršļus, lai sasniegtu mērķi,” stāsta LSFP prezidents Einars Fogelis.

“Ar sportu es sāku nodarboties jau pusaudžu gados, kad ik dienas spēlēju basketbolu. Man bija vētraini pusaudžu gadi – nomainīju 8 skolas un gandrīz saņēmu cietumsodu. Taču es sapratu, ka tā nevar turpināt un kaut kas ir jāmaina. Krīzes laikā es sāku organizēt iknedēļas ielu basketbola turnīrus priekš draugiem Grīziņkalnā, vienā no vistrūcīgākajiem Rīgas rajoniem. Taču šobrīd šis viss ir izaudzis līdz vienai no lielākajām sporta un kultūras kustībām Baltijas valstīs. Šobrīd organizējam aptuveni 60 pasākumus gadā vairāk kā 200 000 jauniešiem no visdažādākajiem sociālekonomiskajiem, reliģiskajiem un etniskajiem slāņiem. Es esmu ļoti pagodināts par tik augstu un atzinīgu novērtējumu no LSFP un ceru, ka tādā veidā motivēšu kādu citu jaunieti, kuram varbūt šobrīd iet līdzīgi, kā gāja man, nebaidīties kaut ko mainīt un sasniegt maksimāli daudz – darīt lietas, kas pašam patīk,” stāsta ielu sporta un kultūras kustības “Ghetto Games” aizsācējs Raimonds Elbakjans.

Tikmēr, lai noteiktu, kurā uzņēmumā vai iestādē mērķtiecīgi tiek veidota vide, kas veicina un atbalsta strādājošo fizisko aktivitāti, LSFP uzrunāja vairāk nekā 50 Latvijas uzņēmējus. Pēc pieteikumu izvērtēšanas, LSFP #BeActive Workplace Award izvirzīja trīs atbilstošākos nominantus – Nordea Bank AB Latvijas filiāli, AS Swedbank un SIA Lattelecom.

Savukārt konsultējoties ar Latvijas Olimpisko komiteju, kura katru gadu rīko dažādus pasākumus Latvijas skolām, lai veicinātu sportisko garu, Eiropas izcilībai balvai #BeActive Education Award kategorijā LSFP nominēja Ādažu vidusskolu, Jelgavas 4. vidusskolu un Krimuldas vidusskolu.

#BeActive Awards ir Eiropas Komisijas Eiropas Sporta nedēļas ietvaros izveidota balva, kas tiek pasniegta, lai īpaši godinātu personības, izglītības iestādes un iestādes vai uzņēmumus Eiropā, kas savā darbībā veicina sabiedrībā nodarbošanos ar sportu un fiziskām aktivitātēm.
• #BeActive Education Award ir radīta, lai atzīmētu mācību iestādes, kas veicina un atbalsta bērnu fizisko aktivitāti. Palīdzība bērniem jau agrā vecumā novērtēt fiziskās ak-tivitātes pozitīvo nozīmi būtiski ietekmē veselīga dzīvesveida attīstību arī vēlākos dzīves gados;
• #BeActive Workplace Award ir radīta, lai atzīmētu uzņēmumus vai iestādes, kas vei-cina un atbalsta strādājošo fizisko aktivitāti: darbinieku pārvietošanos ar riteni vai kājām ceļā uz darbu un mājup, sanāksmes, kas notiek stāvot, pusdienlaika pastaigas, nodrošina atbalstu ar sportu un fiziskām aktivitātēm saistītām ārpusdarba iniciatīvām;
• #BeActive Local Hero Award ir radīta, lai atzīmētu personas, kas neatlaidīgi strādā, lai veicinātu un popularizētu sportu un fiziskās aktivitātes sabiedrībā. Tostarp tā ir personība, kas iedvesmo un dod iespēju citiem būt fiziski aktīviem, organizējot dažādus pasākumus;

Šogad no 17. – 23. septembrim Latvijā otro gadu notiks Eiropas Komisijas ierosināta iniciatīva – Eiropas Sporta nedēļa. Tās mērķis – vairot sabiedrībā izpratni par aktīva dzīvesveida ieguvumiem ne vien veselībai, bet arī produktivitātei skolā un darbā, kā arī motivēt cilvēkus vairāk un biežāk būt kus-tīgiem, nodarboties ar sportu. Eiropas Sporta nedēļas pasākumu nacionālais koordinators Latvijā ir Lat-vijas Sporta federāciju padome.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Kārkliņa
Eiropas Sporta nedēļas Latvijā
komunikācijas koordinatore

  +5 [+] [-]

, 2016-07-29 14:12, pirms 8 gadiem
lol

  +6 [+] [-]

, 2016-07-29 15:43, pirms 8 gadiem
To, viņš pierāda, izdauzot sejas un sasienot cilvēkus Rīgas mežos.

  +4 [+] [-]

, 2016-07-29 16:10, pirms 8 gadiem
IDiotisms augstākā tā pakāpē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-07-29 20:13, pirms 8 gadiem
Atsaldenis labs no bērna kājas jau

  +2 [+] [-]

, 2016-07-29 22:33, pirms 8 gadiem
Ha ha ha