Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas Kanoe asociācija atklāj līdz šim aktīvāko sacensību sezonu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas Kanoe asociācija atklāj līdz šim aktīvāko sacensību sezonu
Sacensības “Nordic Cup” 2021. gadā. Foto: Canoe Latvia

Ar Latvijas Kausu airēšanas slalomā, kas norisināsies Valmierā 7. un 8. maijā, Latvijas Kanoe asociācija (LKA) atklāj līdz šim aktīvāko sacensību sezonu. Šajā sezonā ir ieplānots organizēt 13 sacensības, kuru laikā tiks veidots arī sportistu, klubu un treneru rangs. Sezonas beigās – oktobrī, katrā kategorijā tiks apbalvoti labākie.

Ar LKA airēšanas slaloma sezonas sacensību kalendāru var iepazīties ŠEIT.

Jūnijā un septembrī Latvijā, Igaunijā un Zviedrijā, pulcējot sportistus no Ziemeļvalstīm, Baltijas un citām tuvējā reģiona valstīm, tiks aizvadīti starpvalstu sacensību seriāla “Nordic Cup” seši posmi. Latvijas Kanoe asociācija organizē ''Nordic Cup'' sadarbībā ar Igaunijas Kanoe Federāciju un Zviedrijas partnerorganizāciju ''Falu Kanotklubb''. Zīmīgi, ka pirmās ''Nordic Cup'' seriāla sacensības LKA noorganizēja tieši pandēmijas laikā, 2021.gadā, pēc 20 gadu pārtraukuma atjaunojot starpvalstu airēšanas slaloma sacensību organizēšanas tradīciju. Šogad ''Nordic Cup'' norisināsies sešos posmos – pa divām sacensībām katrā valstī: 18. – 19. jūnijā Latvijā, 25. – 26. jūnijā Igaunijā un 24. – 25. septembrī Zviedrijā.

“Mēs kā organizācija, darbojamies pēc rūpīgi izstrādātas sporta veida attīstības stratēģijas ar galveno mērķi – veicināt airēšanas slaloma pieejamību, profesionālo izaugsmi Latvijā, kas orientēta uz starptautiskiem panākumiem, kā arī veselīgu dzīvesveidu, sportojot pie dabas. Esam apņēmušies šogad pilnībā realizēt visus asociācijas plānus, jo iepriekš to liedza pandēmija,” komentē viens no LKA dibinātājiem un valdes locekļiem Aivars Kaulakalns. “Šī sezona mums beidzot ļaus arī saprast Latvijas Kanoe asociācijas potenciālu un nospraust konkrētus ilgtermiņa plānus,” uzsver Kaulakalns.

Sacensību sezonu Latvijas Kanoe Asociācija plāno noslēgt ar Rīgas Čempionātu airēšanas slalomā, kas norisināsies jau 52.reizi un ir viena no senākajām nepārtrauktajām individuālo sporta veidu sacensību sērijām Latvijā un šobrīd šo čempionātu rīko Rīgas Airēšanas klubs.

• Latvijas Kanoe Asociācija apvieno lielāko daļu airēšanas slaloma klubu Latvijā.
• Šobrīd LKA paspārnē ir aptuveni 100 licencēti sportisti.
• LKA ir privāti veidota un privāti finansēta organizācija.
• LKA darbības mērķis ir attīstīt airēšanas slalomu un tam pietuvinātos sporta veidus atbilstoši Latvijas Republikas Sporta likumam – atvērti, caurspīdīgi, uz godīgiem spēles principiem balstītu un finansiāli neatkarīgu.
• LKA ir dibināta 2019. gada nogalē un asociācijas biedri ir juridiskas personas, kuras uzskaitītas ŠEIT.
• LKA ir finansiāli neatkarīga organizācija, kuru finansē tās dalībnieki. LKA biedri darbojas sabiedrības labā, nesaņemot atalgojumu par ieguldīto darbu.
• LKA organizē airēšanas slaloma sacensības visām vecuma grupām, koordinē tiesnešu darbu un apmācības, veido atbalsta sistēmu asociācijas biedriem – sporta klubiem un sportistiem, kā arī veic dažādas citas aktivitātes airēšanas slaloma kustības attīstībai.
• LKA biedri – airēšanas slaloma sporta klubi, profesionālu treneru vadībā, ik gadu piesaista jaunus audzēkņus, organizē treniņu procesus un nometnes kā Latvijā, tā ārpus tās un tiek novērtēti savās pašvaldībās kā par treneru, tā sportistu profesionālajiem panākumiem.
• Airēšanas slaloms ir viens no ieteicamākajiem veidiem, kā zinoša speciālista vadībā apgūt airēšanas prasmes, apvienojumā ar drošību uz ūdens.

Vairāk informācijas par Latvijas Kanoe asociāciju ŠEIT.