Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Biele/Kravčuka sasniedz pusfinālu pasaules čempionātā jauniešiem Latīņamerikas dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Biele/Kravčuka sasniedz pusfinālu pasaules čempionātā jauniešiem Latīņamerikas dejās
Artūrs Biele un Marija Elizabete Kravčuka. Foto no dejotāju privātā arhīva.

Artūrs Biele un Marija Elizabete Kravčuka pēc trīs gadu pārtraukuma ieveduši Latviju pasaules čempionātā pusfinālā Latīņamerikas (LA) dejās jauniešiem (16-18 g.), izcīnot 11.vietu 58 pāru konkurencē, kamēr Artēmijam Plakitinam un Amandai Aksenokai 19.vieta.

Armēnijas galvaspilsētā notikušajā pasaules čempionātā jauniešiem LA dejās mūs valsti pārstāvēja Latvijas čempionāta pirmo divu vietu ieguvēji – rīdzinieki Artēmijs Plakitins/Amanda Aksenoka un Artūrs Biele/Marija Elizabete Kravčuka. Valsts čempionātā ļoti spraigā cīņā uzvarēja Plakitins un Aksenoka, bet pasaules čempionātā labāku rezultātu sasniedza Biele un Kravčuka.

Artūrs ar Mariju ļoti sīvā cīņā spējā iekļūt pusfinālā un izcīnīt 11.vietu, atkārtojot mēneša sākumā sasniegto pasaules čempionātā jauniešiem 10 dejās. Tas ir lielisks panākums liepājniekiem, kuri pārstāv Rīgas sporta deju klubu “Dancers”. Pagājušajā gadā jauniešiem ierobežojumu dēļ pasaules čempionātā nenotika, bet 2019.gadā neviens no Latvijas pāriem ceturtdaļfinālā neiekļuva. Pēdējo reizi mūsu valsts pusfinālā bija pārstāvēta 2018.gadā, kad pasaules čempionāts notika “Baltic Grand Prix” ietvaros Rīgā un kad 13.vietu ieguva Ņikita Toms un Laura Stūraine (DS “ORO”).

Labu rezultātu uzrādīja arī Smolko deju studijas pāris Plakitins un Aksenoka, kuri iekļuva ceturtdaļfinālā (Top24) un ieguva 19.vietu. Artēmijam tas bija pirmais pasaules čempionāts karjerā, bet Amanda pirms diviem gadiem ar Alanu Ordu junioriem (14-15 g.) izcīnīja 8.vietu.

Uzvarot visās piecās dejās un attaisnojot parliecinošo favorītu statusu, par čempioniem kļuva vispusīgie krievi Jaroslavs Kiseļevs un Sofija Fiļipčuka, kuri šajā mēnesī pasaules čempionu titulu ieguva arī Standartdejās un 10 deju programmā. Tik pat stabila otrā vieta tika rumāņiem Stefanam Maram/Marijai Nekulae, bet cīņā par trešo vietu Igaunijas čempioni un krievu otrais pāris ieguva vienādu punktu skaitu. Šādā ārkārtīgi līdzīgā cīņā bronzas medaļas tika igauņiem Robertam Veidem un Amandai Rebekai Padarai.