Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Lakučs: "BMX joprojām valda haoss"

Ansis Rudzāts
Ansis Rudzāts

Lakučs: "BMX joprojām valda haoss"
Ivo Lakučs un Māris Štrombergs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Lieliskie panākumi aizvadītajā sezonā, diemžēl, nav saliedējuši Latvijas BMX vadošos spēkus, un sporta veida virtuvē joprojām valda haoss, kas kavē turpmāko attīstību, sarunā ar eSports.lv atzina Ivo Lakučs, sīkāk pastāstot arī par Māra Štromberga gaidāmo došanos uz ASV.

Viens no BMX kustības lielākajiem entuziastiem Ivo Lakučs, kurš šovasar pārstāvēja Latviju Pekinas olimpiskajās spēlēs gan braucēja, gan izlases trenera statusā, šobrīd ar sarūgtinājumu atzīst, ka cerētā grūdiena un skaidras nākotnes attīstības perspektīvas vietā Latvijas BMX virtuvē joprojām valda haoss. 15. novembrī notikusī tikšanās cerētos rezultātus neatnesa. "BMX federācijā notika jaunas valdes vēlēšanas, taču skaidrības par turpmāko attīstību joprojām nav. Patiešām ceru, ka tuvākajā laikā tomēr tiks izstrādāts turpmākās četrgades plāns, lai varētu sākt gatavoties ne tikai Londonas olimpiādei, bet arī nākamā gada pasaules un Eiropas čempionu titulu aizstāvēšanai," par situāciju norūpējies Lakučs. "Var pat teikt, ka iegūtā zelta medaļa Latvijas BMX devusi ne tikai labumu, bet savā ziņā nākusi arī par sliktu."

Tāpat Lakučs bez milzu sajūsmas komentē Māra Štromberga noslēgto līgumu ASV - kā jau eSports.lv ziņoja, olimpiskais čempions vienojās ar "Free Agent Bicycles". Finansiālie nosacījumi neesot nemaz tik spīdoši, kā daudzi to iztēlojas, un vieglā maizē Štrombergs nav nonācis - par daudz ko Mārim būs jārūpējas pašam un prēmijas jānopelna ar labiem rezultātiem, stāsta Lakučs.

""Free Agent Bycicles" nav klubs, bet inventāra ražotājs. Sākumā viņi nodrošinās Māri ar dzīvesvietu, taču ar laiku viņam par to būs jāparūpējas pašam. Liels mīnuss - nav trenera, kas palīdzētu ikdienā. Ceru gan, ka tas netraucēs Mārim sagatavoties sacensībām. Māris izteica vēlmi, lai es viņam Amerikā pievienotos, tomēr tas man nav finansiāli izdevīgi - šoreiz nāksies viņu konsultēt pa telefonu. Savs ceļš uz panākumiem Mārim Amerikā būs jācērt pašam. Lai varētu nopelnīt, viņam būs jāsasniedz atzīstami rezultāti, kas garantētu prēmijas - citādi nekādus naudas kalnus viņam tur neviens nesola un nedos. Galvenais, par ko prieks - neskatoties uz milzīgo popularitāti un uzmanību, Māris nav izmainījies un ir tas pats labais čoms, kurš mērķtiecīgi strādā, lai sasniegtu rezultātus."

Par pārējo Latvijas vadošo braucēju plāniem Lakučs pagaidām sīkāk nevarēja pastāstīt. "Artūrs Matisons 2009. gada sezonā acīmredzot startēs tikai pa Eiropu, bet, diemžēl, pagaidām detalizētākas informācijas nav."

Saistītie raksti:
Štrombergs paraksta līgumu ASV

 +24 [+] [-]

, 2008-11-28 16:45, pirms 16 gadiem
pid*ri vairak nekas, tajaa muusu sporta virtuvee

kad visi deputati un visi " funkcionaari " pakalj skreeja zelta medeljai un stalti poozeeja blakus kaa varonji ... vienk nav ko teikt

 +15 [+] [-]

, 2008-11-28 16:50, pirms 16 gadiem
ta ir LATVIJA ! Un to skaistaku padara deputati un p****, kuriem zel naudu sportam ,bet nav zel iebast sev to kabata un pacelt algu kadam ,par dibena slaucisanu!
Slēpts komentārs: marexels

 +10 [+] [-]

, 2008-11-28 17:54, pirms 16 gadiem
marexels rakstīja: pirmie divi komentaari vnk izraisa abriinu... tagad laikam jau pirmajaas klasiitees skolotaaji maaca ka deputaati ir baigi sliktie onkulli! buutu jaapadomaa par izgliitiibas sisteemu...
To nemāca to vnk zina.....

  +4 [+] [-]

, 2008-11-28 17:56, pirms 16 gadiem
Māris nav izmainījies un ir tas pats labais čoms, kurš mērķtiecīgi strādā, lai sasniegtu rezultātus.".......
tas viešs cerības ka Māris Londona dabūs vēlvienu zelta medaļu!
Slēpts komentārs: indii

  -1 [+] [-]

, 2008-11-28 17:59, pirms 16 gadiem
TMVP rakstīja: To nemāca to vnk zina.....
bet ja zin ka deputaati ir slikti, tad buutu veelams arii izlasiit rakstu un saprast raksta jeegu. nejau deputaati vai kas cits ir pie vainas. pie vainas ir passi bmxisti, ieksseejaa virtuve un politika... katrs velk dekki uz savu pusi un nejau deputaati, valdiiba, godmanis vai kaiminju jurka vainiigs pie sseit mineetaa haosa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-28 19:12, pirms 16 gadiem
Kobe77 rakstīja: es tik nesaprotu,kada velna pec vins uz turieni tad aizsperas.ja liguma nosacijumi nav spidosi.saprotu,ja bmx elite.bet izradas,ka calim pat par dzivosanu pec tam bus jadoma.labs ligums ir,ja tevi nodrosina ar visu,tik brauc pec iespejas labak.domaju,ka olimpiskais cempions ir vairak verts.nevis ka iespeja tik braukt usa.
tad padomā. ja viens no krutākajiem BMX "klubiem" nedod krutus nosacījumus, tad ko dod citi klubi!!! kā arī tik jaunam sporta veidam vēl nav vēstures un atbalstītāji neskrien sponsorēt sporta veidu, kur vēl nav 100% teikts, ka būs apmeklētība un interese no cilvēkiem, kas ir sponsoru mērķauditorija

  -1 [+] [-]

, 2008-11-28 19:43, pirms 16 gadiem
galīgi neorientējos BMX "virtuvē", taču olimpiskajam čempionam komandā vajadzētu spēt piesaistīt sponsoru uzmanību un naudu, jo īpaši USA. Kur un pa cik tādā gadījumā startē abi amerikāņi no olimpiskā pjedestāla? Varbūt te ieklīst kāds BMX spečuks, kurš var pakomentēt situāciju?

  +1 [+] [-]

, 2008-11-28 22:38, pirms 16 gadiem
Mācēt "ielīst" vai gribēt kaut ko labu izdarīt, ir divas, pavisam dažādas lietas. Tas raksturo lielāko daļu cilvēku, kas nosaka virzības vektoru ne tikai BMX, bet gandrīz visās mūsu dzīves sfērās.
BMX federācijas kādu laiku vairs nav. Viss ir Riteņbraukšanas federācijas pārziņā.
Ja runā par krutajiem klubiem... nu, brīžiem tā ir ilūzija. Lielāko ties, visi ir pēc nodrošinājuma un prēmiju principa. Lielas finanses šai sportā vēl neapgrozās, tā kā TV raidlaiku pārsvarā aizņem sporta spēles.