Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nakoņečnijam 14. vieta pasaules čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Nakoņečnijam 14. vieta pasaules čempionātā
Ruslans Nakoņečnijs un pasaules vicečempions Aleksandrs Ļesuns
Foto: TASS/Scanpix

Latvijas labākais modernais pieccīņnieks Ruslans Nakoņečnijs (27) šodien izcīnīja 14. vietu pasaules čempionāta finālā, kas risinās Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

Vīriešu finālsacensībās startēja 36 sportisti. Ruslans Nakoņečnijs peldēšanā ieņēma 11. vietu, paukošanā ierindojās 14. pozīcijā, jāšanā ieguva 19. vietu, kombinētajā disciplīnā bija devītais, savukārt kopvērtējumā sanāca 14. vieta. Pasaules čempionāta zelta godalgu izcīnīja Francijas sportists Valantēns Belo, kurš sakrāja 1514 punktus. Tikai par četriem punktiem atpalika sudraba medaļas ieguvējs Aleksandrs Ļesuns (Krievija), bet dienvidkorejietis Juns Jinva ar 1504 punktiem ieguva bronzu.

Pasaules čempionātā vīrieši sadalīja trīs ceļazīmes uz Rio olimpiskajām spēlēm, taču tas nenozīmē, ka tagad bija jātiek uz pjedestāla, jo daudzi jau ir kvalificējušās iepriekš. Tika lēsts, ka pirms jāšanas un kombinētās disciplīnas mūsu sportistam (13.) priekšā bija tikai četri ceļazīmju tīkotāji - ēģiptietis (1.), itālis (6.), lietuvietis (7.) un brits (9.). Sacensību noslēgumā neizdevās iekļūt minētajā trijniekā, taču Ruslans Nakoņečnijs varētu kvalificēsies Rio pēc pasaules ranga.

Riodežaneiro olimpisko spēļu modernajā pieccīņā piedalīsies 36 sievietes un 36 vīrieši. Vairākas ceļazīmes vēl nav sadalītas. Pasaules čempionātā tika izspēlētas trīs sieviešu ceļazīmes un trīs vīriešu ceļazīmes. Pēc tam no pasaules ranga kvalificēsies vēl sešas sievietes un seši vīrieši. Ja olimpiskā kvalifikācija beigtos pirms pasaules čempionāta, tad no Latvijas uz Rio olimpiskajām spēlēm tiktu vienīgi Ruslans Nakoņečnijs, kurš pirms šī turnīra pasaules rangā atradās 39. pozīcijā. Šajā rangā mūsu Jeļena Rubļevska, Pāvels Švecovs un Deniss Čerkovskis ieņēma attiecīgi 57., 69. un 84. vietu.

Kā jau ziņots, pasaules čempionāta vīriešu stafetē Latvijas duets Ruslans Nakonečnijs un Pāvels Švecovs šonedēļ izcīnīja 4. vietu, savukārt individuālajās sacensībās Jeļena Rubļevska vakar finišēja 28. pozīcijā.

Atgādinām, ka Mariupolē dzimušais ukrainis, bijušais doņeckietis Ruslans Nakoņečnijs 2015, gada gada martā debitēja zem Latvijas karoga un sensacionāli triumfēja Pasaules kausa otrajā posmā, kas risinājās Ēģiptes galvaspilsētā Kairā. Pēc tam gan nav izdevies tikt uz pjedestāla, taču pasaules rangā viņš kotējas salīdzinoši augstu. Pērnā gada oktobrī viņam tika piešķirta Latvijas pilsonība.

Izmantotie resursi:
pentathlon.org

  -1 [+] [-]

, 2016-05-28 19:28, pirms 8 gadiem
Tas brauks vai nebrauks uz Rio sis "latvietis?
Zel, ka neviens no musu pasu jaunajiem 5cinniekiem nav izaudzināts lidz olimpuskajam līmenim, ka jāperk ukraiņi...