Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Prezentē olimpiešu tērpus

Andrejs Siliņš

Prezentē olimpiešu tērpus
Vadims Vasiļevskis
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šodien Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) jau tradicionāli parādīja līdzjutējiem un visiem interesentiem īpaši sagatavotās parādes un starta formas, kādās mūsu olimpieši piedalīsies Pekinas Olimpiskajās spēles.

Uz Olimpiādi Latvijas delegācija dosies apģērbu zīmola „Monton” un sporta apģērbu kompānijas „Mizuno” īpaši izstrādātajos tērpos, kas ieturēti Latvijas karoga sarkanbaltsarkanajos toņos.

Katram sportistam dalībai Pekinas Olimpiādes spēlēs izgatavoti četri tērpi - parādes, atpūtas, starta un treniņu tērpi. Tos demonstrēja Latvijas šķēpmetējas Madara Palameika un Sinta Ozoliņa, kā arī Atēnu olimpisko spēļu vicečempions šķēpa mešanā Vadims Vasiļevskis un peldētājs Romāns Miloslavskis.

Parādes un atpūtas tērpi gatavoti no lina un kokvilnas, ņemot vērā karstos laika apstākļus Pekinā. Tur paredzamā gaisa temperatūra ir + 40 grādu pēc Celsija skalas un lins ir materiāls, kas nesilda un nesaldē, bet palīdz maksimāli noturēt normālu ķermeņa temperatūru. Apģērbs veidots tā, lai sportisti būtu tērpti vienkārši, tomēr eleganti un justos ērti.

„Monton” modes dizainere Pireta Pupparta no Igaunijas prezentācijas laikā stāstīja, ka iedvesmu parādes tērpiem un, protams, visai kolekcijai, smēlusies Latvijas nacionālajos simbolos. Tāpēc tērpu sarkanbaltsarkanajā dizainā iestrādāta lauva no Latvijas valsts ģerboņa un kreklu augšdaļā redzama Latvijas kontūra, kas kopā ar Olimpisko emblēmu veido saskaņotu detaļu ansambli.

Tāpat kā parādes tērpi, arī brīvā laika apģērbs ir šūts no dabīgiem un Ķīnas klimatam piemērotiem materiāliem. Pie baltajām pusgarajām lina biksēm sportisti varēs izvēlēties balto vai karmīnsarkano T-kreklu. Svītras uz plecu somām attēlo visas Olimpiskās krāsas, bet saules cepures nags zelta krāsā, cerams, palīdzēs sportistiem tiekties pēc zelta vērtiem sportiskajiem sasniegumiem.

Savukārt sporta ekipējumu šogad pirmo reizi nodrošina sporta apģērbu kompānija „Mizuno”. Ekipējumā ietilpst starta forma, treniņtērpi, sporta apavi, krekli, cepures un somas, kas speciāli veidotas Latvijas delegācijas vajadzībām.

Oficiālais „Mizuno” pārstāvis Baltijā Andris Feldmanis uzsvēra, ka: „Sacensību laikā nozīme ir katrai sekundes simtdaļai, katram centimetram. Tāpēc - lai atļautiem paņēmieniem palīdzētu sportistiem sasniegt augstvērtīgus rezultātus, sporta apģērbu ražotāji meklē arvien jaunus un jaunus risinājumus. Cerams, ka „Mizuno“ forma mūsu sportistiem būs ērta un veicinās sportisko rezultātu izaugsmi Olimpiādes laikā.“

„Domāju, ka mūsu sportisti izskatīsies labi. Galvenais, lai tērpi būtu ērti un funkcionāli. Vēlu gan sportistiem, gan viņu atbalstītājiem izturību, veiksmīgus startus Pekinā un pozitīvas emocijas arī turpmāk!” sacīja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

„Baltika Latvija” („Monton” izplatītāja Latvijā) direktore Maruta Ērgle teica: „Apģērbs, kādā olimpieši iziet olimpiādes atklāšanas parādē un pavada brīvo laiku, ir ļoti svarīgs, lai sportisti labi justos un izskatītos, tomēr būtu atšķirīgi no citu valstu pārstāvjiem. „Monton” zīmolam ir liels gods un atbildība reprezentēt Latviju Olimpiskajās spēlēs.”
„Baltika Latvija” paredz iespēju arī līdzjutējiem 2008.gadā visos „Monton” veikalos iegādāties Latvijas Olimpiskās delegācijas tērpus, kuri no oficiālajiem atšķirsies ar to, ka uz tiem nebūs olimpiskās simbolikas.
Tērpu prezentācijas pasākumā līdzjutēju formas demonstrēja Arita Vasiļevska (Vadima Vasiļevska sieva), Ēvalds Zunda (vieglatlētes Ievas Zundas brālis) un Margarita Viņķele (modernā pieccīņas sportista Denisa Čerkovska draudzene).

Katram Latvijas olimpietim, kas dosies uz Pekinu Šveices pulksteņu ražotājs „Swatch” dāvina arī speciālu pulksteni, kas veltīts 2008.gada vasaras olimpiskajām spēlēm Pekinā. Uz pulksteņa attēloti olimpisko spēļu talismani, kas simbolizē draudzību un mieru visā pasaulē.

Jau informējām, ka pirmo reizi Latvijas Olimpiskās komitejas vēsturē sportistu tērpi tiek pilnībā sponsorēti no ražotāju puses. Saskaņā ar sponsorēšanas līgumiem sportisti, treneri, mediķi un delegācijas vadība „Monton” dāvātajos tērpos ies Olimpisko spēļu atklāšanas parādē, un tērpsies tajos no Olimpiskajām sacensībām brīvajā laikā, kā arī dažādos reprezentatīvos pasākumos. Savukārt „Mizuno” sporta tērpos Latvijas atlēti trenēsies, iesildīsies un piedalīsies Olimpiskajās sacensībās.

Uz XXIX Olimpiādes spēlēm, kuras šogad no 8.– 24.augustam notiks Ķīnas Tautas Republikas galvaspilsētā Pekinā, varētu doties aptuveni 100 cilvēku liela delegācija. Precīzs Latvijas Olimpiskās izlases sastāvs tiks nosaukts 16.jūlijā LOK Izpildkomitejas sēdē.

Informācijai

• „Baltika Group” ir starptautisks apģērbu koncerns, kuru veido vairākas ražošanas un tirdzniecības kompānijas, kā arī „Monton”, „Baltman”, „Mosaic” un „Ivo Nikkolo” 126 veikalu tīkls septiņās valstīs - Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā, Ukrainā, Čehijā un Krievijā.

• Kompānija „Mizuno” ir viena no vecākajām un tradīcijām bagātākajām sporta apģērbu kompānijām pasaulē, kura pagājušajā gadā nosvinēja 100 gadu jubileju.

• Latvijas sportistu parādes tērpus 2004.gada Atēnu Olimpiskajām spēlēm darināja Latvijas daiļamatnieku un tekstila uzņēmums SIA "Spektra" sadarbībā ar SIA „Etalons” un SIA „Elegants”, bet starta formas un treniņu tērpus sporta apģērbu kompānija „Adidas“.

Informāciju sagatavoja:
LOK sabiedrisko attiecību speciāliste
Ilze Āķe-Vīksne

  +4 [+] [-]

, 2008-05-28 14:21, pirms 16 gadiem
Jaacer ka teerpi nesiis daudz uzvaru

 +21 [+] [-]

, 2008-05-28 14:22, pirms 16 gadiem
bildes dodiet!

  +8 [+] [-]

, 2008-05-28 14:35, pirms 16 gadiem
lentenis rakstīja: bildes dodiet!

tieši tā!

  +2 [+] [-]

, 2008-05-28 14:45, pirms 16 gadiem
King#23 rakstīja: Jaacer ka teerpi nesiis daudz uzvaru

ka tev terpi uzvaru atnesis?
ir nu gan izdoma daziem
Slēpts komentārs: enzo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-05-28 14:57, pirms 16 gadiem
pēc vienas bildes neko nevar spriest...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-05-28 15:03, pirms 16 gadiem
Ne jau terpi padara sportistus smukus, bet gan SPORTISTI terpus....
Itseviski kad vinos iegerbsies musu sieviesu basketbola izlase (loti ceru)

  +3 [+] [-]

, 2008-05-28 15:04, pirms 16 gadiem
utainis-kutainis rakstīja: Ne jau terpi padara sportistus smukus, bet gan SPORTISTI terpus....
Itseviski kad vinos iegerbsies musu sieviesu basketbola izlase (loti ceru)

gudrītis

  +4 [+] [-]

, 2008-05-28 15:04, pirms 16 gadiem
Nu labāk ir nekā vienu gadu bija sudraboti. Izskatījās pēc kaut kādiem NASA darbiniekiem.

  +1 [+] [-]

, 2008-05-28 15:04, pirms 16 gadiem
any photo?

  +2 [+] [-]

, 2008-05-28 15:32, pirms 16 gadiem
Ir labi...

     [+] [-]

, 2008-05-28 16:23, pirms 16 gadiem
ielieniet šeit un redzēsiet visas bildes ar tērpiem:
apollo.lv: Foto: Latvijas sportistu formas tērpi...

Man personīgi likās, ka būs drusku smukāki un izdomas interesantāki, bet īstenībā nav ne vainas. Sportistam jau nav jāpataisa sevi bez maz vai par biroja ietērptu cilvēku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-05-28 16:40, pirms 16 gadiem
gribu redzeet BMXistu formas teerpus!!!

  -1 [+] [-]

, 2008-05-28 16:58, pirms 16 gadiem
man patiik!

     [+] [-]

, 2008-05-28 17:17, pirms 16 gadiem
smalki

     [+] [-]

, 2008-05-28 18:27, pirms 16 gadiem
smalki! jadomaa, ka bijis atklats konkurss par Olimpieshu terpiem... citadi skiet aizdomigi, ka tad kad Feldmanis bija Adidas parstavis- Olimpieshus terpa Adidas, tagad vinsh ir Mizuno parstavis un LOK izvelejies MIZUNO!

     [+] [-]

, 2008-05-28 18:46, pirms 16 gadiem
Man nepatiik, piekriitu arii YUKA!

     [+] [-]

, 2008-05-28 19:41, pirms 16 gadiem
Buutu labaak gaajushi plikinji kaa no maates miesaam nakushi

     [+] [-]

, 2008-05-28 23:19, pirms 16 gadiem
KarlizL rakstīja: Buutu labaak gaajushi plikinji kaa no maates miesaam nakushi

labāk pornjikus paskaties un apmierinies

     [+] [-]

, 2008-05-28 23:23, pirms 16 gadiem
tajās bildēs kas ir appolo man tiešām ļoti patika...ļoti stilīgi

     [+] [-]

, 2008-05-29 11:46, pirms 16 gadiem
SAWLE rakstīja: labāk pornjikus paskaties un apmierinies

Kas tev par problēmām, ku*e?