Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Celmiņš un Karlivāns netiek pasaules čempionāta pusfinālā

Andrejs Siliņš

Celmiņš un Karlivāns netiek pasaules čempionāta pusfinālā
Toms Karlivāns

Latvijas pārstāvji Ritvars Celmiņš un Toms Karlivāns trešdien Francijā pasaules čempionātā airēšanas slalomā nespēja tikt pusfinālā smaiļošanas vieninieku (K1) disciplīnā, vēstī ziņu aģentūra LETA.

Celmiņš sacensību pirmajā braucienā ieņēma 86.vietu, distancē nopelnot 54 soda punktus, kamēr Karlivāns ierindojās 101.vietā 103 dalībnieku konkurencē, trasi veicot ar 158 soda punktiem.

Celmiņš pirmā brauciena uzvarētājam Džozefam Klārkam no Lielbritānijas, ņemot vērā arī soda punktus, zaudēja minūti un 0,59 sekundes, bet Karlivāns atpalika par teju trim minūtēm.

Pēc pirmā brauciena 30 labākie dalībnieki nodrošināja vietu pusfinālā, bet pārējie dalībnieki veica otro braucienu, cīnoties vēl par desmit vietām pusfinālā.

Tajā Celmiņš ieņēma 34.vietu, distancē tiekot pie astoņiem soda punktiem, bet no braucienā uzvarējušā mājinieka Sebastjena Kombo atpaliekot par 16,47 sekundes. Celmiņš, braucienu veicot bez soda punktiem, vienalga nebūtu starp desmit labākajiem, jo no tikšanas pusfinālā viņš atpalika par teju 14 sekundēm.

Tikmēr Karlivāns otrajā braucienā palika 60.vietā 72 dalībnieku konkurencē, distancē nopelnot 54 soda punktus.

Smaiļošanas sacensību pusfināli notiks piektdien, kad tiks noskaidroti arī pasaules čempionāta medaļnieki.

Izmantotie resursi:
LETA