Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Priekuļos sāksies FIS rollerslēpošanas sacensību sezona Eiropā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nedēļas nogalē Priekuļos sāksies FIS rollerslēpošanas sacensību sezona Eiropā
Foto: Mārtiņš Niklass.

Šajā nedēļas nogalē, 29. un 30.maijā, Cēsu Olimpiskajā centrā Priekuļos norisināsies Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības rollerslēpošanā, kas būs šīs sezonas pirmās starptautiskās rollerslēpošanas sacensības Eiropā.

Aprīļa vidū Austrālijas galvaspilsētā Kanberā un šī mēneša sākumā Ķīnā ir norisinājušās rollerslēpošanas sacensības, bet nekur tās vēl nav notikušas. Līdz ar to nedēļas nogalē Cēsu Olimpiskajā centrā Priekuļos būs šīs sezonas pirmās FIS sacensības Eiropā. Kopā ar FIS sacensībām notiks arī cīņa par Cēsu Olimpiskā centra kausu.

Sacentīsies tikai FIS grupu dalībnieki, sacensībām sākoties tieši dienas vidū. Sestdien dalībnieki sacentīsies klasiskajā stilā, sievietēm veicot 5km, bet vīriešiem uz pusi vairāk – 10km. Otrajā dienā jeb svētdien būs par 5km garākas distances – sievietēm 10km un vīriešiem 15km, kuras rolleslēpotāji veiks brīvajā stilā.

Pagaidām ir pieteikušies divu valstu pārstāvji – Latvijas un Portugāles.