Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Fogelis: "Prēmēšanas noteikumi jāpārskata!"

Trešdien Latvijas Radio 1 raidījumā "Piespēle" viesojās Latvijas olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Einārs Fogelis. Piedāvājam kopsavilkumu no viņa sarunas ar žurnālisti Initu Kresu.

LOK vārdā prezidents Aldons Vrubļevskis jau vairākkārt paudis viedokli Pekinas spēļu sakarā, tas nav mainījies?
Nē, arī mans viedoklis ir tāds pats, ka Olimpisko spēļu boikots nebūtu tā forma, kas sekmētu sporta attīstību. Nesenā vēsturē ir divi šādi boikoti - gan Maskavā, gan Losandželosas olimpiādes spēles un finālā zaudētāji bija tikai sportisti. Arī SOK pašreizējā nostāja ir tāda, ka nav mūsu sūtība ietekmēt šos lielos politisko notikumus pasaulē, bet nenoliedzami, tas kaut kādā veidā iespaidu uz Olimpiskajām spēlēm savu iespaidu atstās. Olimpiskās spēles ir noteikti lielākie planētas sporta svētki, un ikviens sportists sirdī sapņo kaut reiz tur nokļūt. Maz ir to, kam dotas vairākas šīs iespējas.

Portāla eSports.lv lasītāji iesūtījuši Jums jautājumus un vienā no tiem arī par Mārtiņa Rubeņa pozīciju. Citēju: "Mārtiņš tiek saukts par "izlēcēju", bet pārējie par normāliem. Vai Jums tas ir pieņemami, ka tiek atbalstīta Ķīnas okupācija?
Mēs esam ļoti daudz ar Mārtiņu diskutējuši un es pilnībā saprotu viņa pilsonisko nostāju. Ja mēs paskatāmies ne tik senā mūsu valsts vēsturē, tad 80.-o gadu vidū daudzi skeptiski skatījās uz tām aktivitātēm, kas bija Madridē, Helsinkos. Tur neliela daļa cilvēku rīkoja akcijas, lai pievērstu uzmanību problēmām Baltijas reģionā. Un šobrīd ir rezultāts - mums ir neatkarīga valsts. Nekādā gadījumā Mārtiņš neaicina uz olimpisko spēļu boikotu, bet pievērš uzmanību tām problēmām, kuras sabiedrība, tai skaitā arī viņš, saskata šajā reģionā.

Vēl lasītāji jautā: "Kas rīko Trīszvaigžņu spēles un vai tās būtu jārīko, ja tie, kas savulaik aizbrauca no valsts jau miruši…". Diezgan paskarbi teikts, bet laikam jautājums par to vai neatkarības apstākļos tas nepieciešams?
Šajā vasarā Trīszvaigžņu spēļu atceres pasākuma iniciators ir Kārlis Greiškalns, kas vadīja arī pirmo šo spēļu rīcības komiteju. Tolaik tam bija diezgan liela arī politiska nozīme mūsu valsts tālākajā attīstībā. Protams, šogad mums ir Latvijas olimpiāde un Trīszvaigžņu spēļu atcere ir iecerēta kā tautas sporta pasākums un ar to nodarbojas Greiškalna kunga Senioru akadēmija.

Tāds karātavu humors, bet cerams, ka Īrijā nevajadzēs rīkot Trīszvaigžņu spēles?
Mūsu tautieši Īrijā ir ļoti aktīvi sabiedriskajā dzīvē, tai skaitā arī sportā - savas komandas un sava sporta dzīve.

Jautājums par prēmiju lielumu. Vai individuāli izcīnīts čempiona tituls novērtēts tāpat kā komandām? Vai Jāņa Miņina četriniekam par Eiropas zeltu kopējā summa tikpat liela kā Haraldam Silovam?
LOK nostāja ir tāda, ka šie prēmēšanas noteikumi ir jāpārskata. Tas, kas notika aizvadītajā gadā, kad prēmijas sadalīja pēc kaut kāda matemātikas modeļa, šo procesu ir devalvējis. Piektdien Ģenerālajā asamblejā par šo jautājumu diskutēs pilnīgi noteikti. Mums ir konkrēti priekšlikumi un ar tiem mēs jau tuvākajā laikā vērsīsimies valdībā, lai šo jautājumu sakārtotu.

     [+] [-]

, 2008-03-27 17:17, pirms 16 gadiem
galvenais, lai izmaksā noemālas tās prēmijas...

     [+] [-]

, 2008-03-27 17:18, pirms 16 gadiem
tobiš normālas

     [+] [-]

, 2008-03-27 18:37, pirms 16 gadiem
Nu tad tik tālu gan! Biju palaidis garām, ka Ķīna ir okupēta!!!