Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas komanda uzvar paraplanierisma piezemēšanās precizitātes sacensībās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas komanda uzvar paraplanierisma piezemēšanās precizitātes sacensībās
Foto: Andris Kuzmans

Igaunijas ciematiņā Nurmsi norisinājās FAI 2 kategorijas Igaunijas atklātās paraplanierisma čempionāta sacensības piezemēšanās precizitātē. Sacensībās bija pārstāvētas astoņas valstis no visas pasaules - Francija, ASV, Brazilija, Latvija, Igaunija, Krievija, Kolumbija un Čehija.

Nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ, stiprā vējā un brāzmās, sportisti veica tikai vienu pilnu raundu. Kuriozi, bet sacensības tiek uzskatītas par veiksmīgām, ja ir veikts vismaz viens raunds. Kuriozi arī tas, ka, neskatoties uz tik sarežģītiem laika apstākļiem, daļa sportistu parādīja lielisku precizitāti.

Gala rezultātā uz goda pjedestāla stāvēja trīs pirmo vietu ieguvēji, kuri sacensībās katrs uzrādīja vien trīs centimetru kļūdu, Viktors Usanovs (Igaunija), Vladimirs Kričnars (Čehija) un Aleksejs Vozņesenskis (Krievija). Nelabvēlīgie laika apstākļi neļāva šiem pilotiem izlidot papildus lidojumus, kas ļautu noskaidrot vietu sadalījumu uz goda pjedestāla.

Neskatoties uz kurioziem, vienīgā raunda rezultāti uzrādīja precīzākās komandas. Komanda Z‑Pilots no Latvijas izcīnīja 2. vietu. 35 dalībnieku konkurencē no Latvijas augsto sesto dalīto vietu ieguva divi piloti, Māris Vancāns un Andris Kuzmans. Dāmu ieskaitē starp deviņām dalībniecēm vietu uz goda pjedestāla un 3. vietu ieguva Olga Zalāne.

Latviju sacensībās pārstāvēja 13 sportisti, tā bija vislielākā delegācija starp dalībvalstīm.

Informāciju sagatavoja:
Andris Kuzmans
Z-Pilots pārstāvis