Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sola aizraujošu "Gada balvas" ceremoniju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sola aizraujošu "Gada balvas" ceremoniju
Viktors Ščerbatihs
Foto: PROSPERO

Sestdien, 6.decembrī, ar Baltijā nebijušu kustīgo projektoru vizuālo efektu šovu atklās ''Latvijas Gada balva sportā 2008'' (LGBS) ceremoniju. Tajā 13 nominācijās tiks apbalvoti Latvijas labākie aizvadītā gada sportisti, treneri, debitanti un nozīmīgākie sporta notikumi, kas nesuši mūsu valsts vārdu pasaulē.

Viktors Runtulis, LGBS ceremonijas režisors: „Skatītājus pārsteigsim ar Baltijā vēl neredzētu kustīgo projektoru šovu, kuru sporta līdzjutēji atceras no Pekinas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas. Šie projektori uz skatuves vizualizēs gada svarīgākos notikumus sportā, labāko sportistu triumfa mirkļus un emocijas, ļaujot skatītājam sajust līdzpārdzīvojumu un baudīt uzvaras prieku kopā ar sportistiem.”

Ceremonijā skatītāji tiks pārsteigti ar diviem muzikālajiem pirmatskaņojumiem – īpašu priekšnesumu ir sarūpējuši četri Latvijā pazīstami mūziķi, kas pirmo reizi apvienojušies kvartetā, savukārt otru pārsteigumu sagatavojis Intars Busulis. Pasākumā gaidāmi arī citi oriģināli un Latvijā vēl nedzirdēti muzikāli priekšnesumi.

Ceremonijā mūsu sportistus godinās sabiedrībā pazīstami mūziķi, aktieri, sportisti, TV un radio zvaigznes, tostarp radio Dj Andris Freidenfelds, raidījumu vadītāja Anna Lieckalniņa, basketbolists Armands Šķēle, aktieri Egons Dombrovskis un Gints Grāvelis u.c. Balvu Latvijas labākajam sporta skolotājam pasniegs LR izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe. Pasākumu vadīs divi pieredzējuši profesionāļu pāri - Ija Circene-Groša ar Elvi Jansonu un Jana Duļevska ar Raimondu Bergmani.

Tiešraides laikā arī skatītājiem būs iespēja telefonbalsojumā noteikt savu simpātiju un lemt par “Latvijas populārākā sportista/-es” balvas ieguvēju. Tāpēc aicinām sporta līdzjutējus būt aktīviem un atbalstīt savus favorītus balsojumu cīņā, kura norisināsies no plkst.18.15 līdz 20.00.

Pretendentus uz “Latvijas populārākā sportists/-e” nomināciju sporta līdzjutēji izvirza, balsojot interneta portālā „Delfi” un „Olimpiade.lv”. Balsojuma finālā LTV ēterā iekļūs tie trīs sportisti, kas līdz 2008. gada 4. decembrim būs savākuši vislielāko līdzjutēju balsu skaitu. Nominācijā „Latvijas populārākais sportists/-te” visvairāk balsis līdz šim saņēmuši sportisti: Māris Štrombergs, Ernests Gulbis, Aleksandrs Samoilovs, Ainārs Kovals, Viktors Ščerbatihs. Balsojums vēl turpinās, un iespējas izvirzīties vadībā ir arī citiem sportistiem.

Šogad balvas tiks pasniegtas 13 nominācijās: Labākais Latvijas sportists, Labākā Latvijas sportiste, Labākais tehnisko sporta veidu sportists, Labākais Latvijas treneris, Labākā Latvijas komanda, Gada uzlecošā zvaigzne, Gada sporta notikums Latvijā, Par cīņas gribu, Paraugs sportā, Gada sporta skolotājs, Latvijas Paraolimpiskās komitejas speciālbalva, Mūža ieguldījums Latvijas sportā un Latvijas populārākais sportists.

Jau četrus gadus, kopš Latvijā tiek organizēts pasākums „Latvijas Gada balva sportā”, tā lielākie atbalstītāji ir uzņēmumi „Latvijas Mobilais Telefons” un „Swedbank”, kas kļuvuši par šīs ceremonijas ģenerālsponsoriem arī šogad.

„Latvijas Gada balvu sportā” rīko Latvijas Olimpiskā komiteja un Izglītības un zinātnes ministrija. Pasākumu organizē sabiedrisko attiecību aģentūra „Prospero”. Ceremonijas māksliniecisko norisi un scenogrāfiju veido Viktors Runtulis un producentu apvienība „Virus Art”.

Pasākumu tiešraidē no Dailes teātra no plkst. 18.15 līdz 20.25 translēs Latvijas televīzijas 1. kanāls.

Raksts sagatavots pēc Sabiedrisko attiecību aģentūras „Prospero” informācijas.

  +6 [+] [-]

, 2008-11-26 14:32, pirms 16 gadiem
Tad tomēr neņēma vērā mūs un nesalika Samoilovu kopā ar Pļaviņu.

  +3 [+] [-]

, 2008-11-26 14:41, pirms 16 gadiem
Orientieristi FTW!

 +10 [+] [-]

, 2008-11-26 15:00, pirms 16 gadiem
Tāda cūcība pret Pļaviņu! Varētu padomāt ka Aleksandrs viens pats izcīnīja to 9.vietu! Japiņ domā ar galvu!!!

     [+] [-]

, 2008-11-26 16:55, pirms 16 gadiem
Izskatās, ka tas būs jaunais šovs ''Apbalvo sportistu''.Vairāk piedomāts pie vizuālā izskata nevis pašas balvas jēgas un pie tā, kas to balvu tiešām būtu pelnījuši.

     [+] [-]

, 2008-11-26 18:21, pirms 16 gadiem
Vēl pietrūkst cirkus mākslinieki un folkloras kopa Skandenieki un Zatlera pusstundu gara uzruna par sporta nozīmi katra rebublikas pilsoņa dzīvē.