Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ģimenes sportos

Šī gada 8. decembrī Olimpiskajā sporta centrā (OC) risināsies pirmais Latvijas Ģimeņu sporta festivāls, kuru organizēs Latvijas Tautas sporta asociācija (LTSA) un LR Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

"Šī pasākuma mērķis veidot ģimenisku tradīciju kopīgi sportot un aktīvi atpūsties, izkopt sportošanas prieku, kas primāri ir vērsts uz kopīgu veselīga laika pavadīšanu, nevis profesionāli sportisku rezultātu gūšanu," skaidroja Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) direktors Uldis Līkops, piebilstot, ka SVA un IZM uzsāktā sadarbība ģimeņu sportošanas veicināšanā, uzskatāma par veiksmīgu un to nepieciešamas attīstīt arī turpmāk.

"Bērniem un vecākiem vairāk jāpavada laiks kopā. Ja tas ir interesanti un fiziski aktīvi pavadīts laiks, ir cerības, ka gan vieniem, gan otriem palielināsies izpratne par fizisko aktivitāšu lomu un veidosies pozitīvie stereotipi, kas arī nākotnē nodrošinās nepieciešamo fizisko aktivitāšu līmeni, personīgo veselību un veselīgu dzīves uztveri," uzsver LR Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps, piebilstot, ka lai veicinātu Latvijā ģimenes locekļu iesaistīšanu fiziskajās aktivitātēs, ir nepieciešamas valsts mēroga aktivitātes, kas sekmētu, virzītu un izglītotu sabiedrību par fizisko aktivitāšu nepieciešamību un noderīgumu

Pasākuma gaitā ieplānotas dažādas komandu fiziskās aktivitātes, tai skaitā apļa spēles ar skriešanas, lēkšanas u.c. elementiem, ģimenes stafete, kā arī individuālie veidi: peldēšana, konkursi individuālās atrakcijas, konkursi. "Diemžēl, mēs līdz sacensību dienai neatklāsim distanču garumus un konkrētās disciplīnas, lai visām ģimenēm, kuras sapulcēsies Olimpiskajā sporta centrā, būtu vienādas iespējas," stāsta LTSA ģenerālsekretāre Gaļina Gorbatenkova.

Ģimenes tiks sadalītas apakšgrupās, atkarībā no bērnu vecumu un atkarībā no cilvēku skaita ģimenē, dodot iespēju piedalīties gan tām ģimenēm, kurās ir tikai divi cilvēki, protams, ja viens no tiem ir bērns, gan arī ģimenēm ar trim bērniem. Izvērtējot dažādo cilvēku skaitu ģimenēs un iepriekš apspriežoties ar tiesnešiem, tās var izvēlēties sev atbilstošāko apakšgrupu, kurā piedalīties.

Bērniem vecumā līdz pieciem gadiem tiks organizēta speciāli sagatavota programma.

Vienlaikus ar sporta sacensībām notiks arī vairāki izklaides pasākumi, tai skaitā uzstāsies cirka mākslinieki, muzicēs bērnu ansambļi utt. Festivāla laikā pasākuma organizatori informēs par pareizu uzturu, sportisko aktivitāšu nozīmi veselības uzlabošanā un saglabāšanā, kā arī atbildēs uz dalībnieku jautājumiem, kas saistīti ar cilvēku veselību.

Informāciju sagatavoja:
LTSA ģenerālsekretāre Gaļina Gorbatenkova

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-26 23:32, pirms 17 gadiem
man 624 dienas arī īpaša diena
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-11-27 07:10, pirms 17 gadiem
Obligāti jānāk ar savu ģimeni? Manējie uz sportu nav pierunājami Lielākā nedēļas aktivitāte - lielveikals
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-28 20:37, pirms 17 gadiem
Laba ideja ģimenei jabut kopa.

     [+] [-]

, 2007-11-28 20:40, pirms 17 gadiem
Kur te var pieteikt savu ģimeni??Kāds zim??