Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LTV7 rādīs Eiropas čempionātu modernajā pieccīņā

Jānis Pārums

LTV7 rādīs Eiropas čempionātu modernajā pieccīņā
Jeļena Rubļevska
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šīs nedēļas nogalē Lielbritānijā notiks Eiropas čempionāts modernajā pieccīņā un to pārraidīs arī LTV7. Sestdien risināsies sacensības sievietēm, bet svētdien - vīriešiem. Astoņi labākie iegūs ceļazīmes uz Londonas olimpiskajām spēlēm. LTV7 ēterā Eiropas čempionāts modernajā pieccīņā būs skatāms abas dienas: 30. jūlijā no plkst. 22:50 un 31. jūlijā no plkst. 22.45.

Modernā pieccīņa ir viens no vissarežģītākajiem olimpiskajiem sporta veidiem – tās ir piecas atšķirīgas disciplīnas, turklāt sacensības notiek vienas dienas laikā. Tāpēc nepieciešama vēsa galva un droša roka šaušanā, meistarība un zibenīga reakcija paukošanā, laba tehnika un izturība peldēšanā, prasme apieties ar zirgiem jāšanā un visbeidzot vēl kross, kas prasa visus pēdējos spēkus.

Mūsdienās gan mainījies sacensību reglaments un tagad daudzās sacensībās pēdējās divas disciplīnas tiek apvienotas – šaušana un kross, kaut kas līdzīgs biatlonam. Tieši tā būs arī Medveja Parkā, kas gan atrodas aptuveni 30 minūšu braucienā no olimpiskās arēnas nākamā gada Londonas spēlēs.

Latvijai jācer uz Jeļenas Rubļevskas veiksmi sieviešu konkurencē, savukārt vīriešiem uz augstu vietu var pretendēt Deniss Čerkovskis un Sandris Šika.

Jeļenas Rubļevskas labākā disciplīna noteikti ir paukošana, bet vismazākais punktu guvums - parasti peldēšanā. Jāšanas konkūrā daudz kas atkarīgs no izlozētā zirga un spēja saprasties ar to. Pašās beigās ne tikai ātri jāskrien, bet arī precīzi jāšauj, tādēļ arī te neiztikt bez labiem nerviem un labas fiziskās sagatavotības.

Informāciju sagatavoja:
Ieviņa Ancena, LTV pašreklāmas redaktore

  +3 [+] [-]

, 2011-07-26 13:35, pirms 13 gadiem
Super! Sen nav sekots līdzi Rubļevskai un Čerkovskim. Paldies ltv7. VSB var tikai atkārtojumus demonstrēt, jau citas pāraides 20 reizes redzētas.

  -4 [+] [-]

, 2011-07-26 13:38, pirms 13 gadiem
Tad nu gan atraduši ko rādīt. Laikam piemaksāts televīzija par to.
P.S. Nav nekas pret pieccīņu, bet gan mūsu televīzijas izvēli uz kopējā sporta pārraižu fona

  -3 [+] [-]

, 2011-07-26 14:02, pirms 13 gadiem
Ieraksts? ';

  +2 [+] [-]

, 2011-07-26 14:25, pirms 13 gadiem
Kkas sen neredzēts tas labi.Bet protams gaidu PČ vieglatētikā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-07-26 17:09, pirms 13 gadiem
Fantastiski. Neskaitāmie modernās pieccīņas fanu pūļi noteikti būs sajūsmā. Un kādreiz, ja TV finansiālā situācija uzlabosies, varbūt pat atliks līdzekļi, lai demonstrētu tādus otršķirīgus sporta pasākumus kā Latvijas futbola klubu spēles eirokausos. (Lasītāju zināšanai - ir tāds olimpiskais sporta veids, kur nepieciešama vēsa galva un droša kāja.)