Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Triatloniste Jansone izcīna ceturto vietu Eiropas junioru kausa posmā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Triatloniste Jansone izcīna ceturto vietu Eiropas junioru kausa posmā
Beāte Jansone. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Dobelniece Beāte Jansone, kura bija viena no sacensību jaunākajām dalībniecēm, sestdien Polijas pilsētā Olštinā 27 sportistu vidū izcīnīja ceturto vietu Eiropas junioru kausa posmā triatlonā.

Uz Poliju devās pieci Latvijas sportisti, tomēr stundu pirms sacensībām uznāca spēcīgs negaiss ar zibeni, kas varēja visus plānus apturēt. 30 minūtes pirms starta tika paziņots, ka sacensības notiks, bet sportistiem nebūs iespējams iesildīties ūdenī.

Juniorēm pēc 750 metrus garā peldējuma Jansone (21CC), no ūdens izskrēja uzreiz aiz divām līderēm un arī 20 kilometrus garajā velo distancē noturējās vadošo sportistu grupā. Noslēdzošajā etapā - piecu kilometru skriešanā - 15 gadus vecā latviete uzrādīja astoto labāko laiku, kas summā ļāva finišēt pēc stundas, četrām minūtēm un 39 sekundēm, ierindojoties ceturtajā vietā. Uzvarētājai Jevai Sorokai no Ukrainas viņa zaudēja minūti un 26 sekundes.

Vien četras sacensību dalībnieces, ieskaitot Jansoni, bija dzimušas 2008. gadā, kamēr visas pārējās bija vecākas.
Junioru meiteņu ieskaitē startēja arī Beāte Bula ("Triatlona akadēmija"), kura peldēšanā bija tikai deviņas sekundes lēnāka par vārda māsu, tomēr riteņbraukšanā pēc sadursmes ar citu sportisti tehnisku iemeslu dēļ nācās izstāties.

Junioriem puišiem piedalījās gandrīz 60 sportisti, 51. vietu finišā ieņemot daugavpilietim Sebastianam Žigarkovam (DTC "Jaunība").

Tāpat divi mūsējie sacentās elites vīru grupā. Šeit starp vairāk nekā 70 dalībniekiem 33. vietu ieņēma daugavpilietis Artjoms Gajevskis ("Triatlona akadēmija"), kamēr Artūrs Liepa (TRI KAN) no Ādažiem ierindojās 53. pozīcijā. Abus Latvijas vadošos triatlonistus vienu no otra šķīra minūte un 54 sekundes.

Jau pēc nedēļas Gajevskis, Liepa un Francis Daniels Veģeris ("Baltijas Triatlona klubs") piedalīsies Eiropas kausa posmā citā Polijas pilsētā Kelcē, kur konkurence gaidāma vēl daudz nopietnāka. Vispirms tiks aizvadīta kvalifikācija, četrās grupās katrā uz starta izejot ap 30 atlētiem, un finālā iekļūs vien pa septiņiem triatlonistiem no katras grupas.

Dāmu sacensībās šeit startēs Beāte Bula un Kristiāna Maskava-Pudāne (TRI KAN). Tikmēr Beāte Jansone un Miks Meijers ("Triatlona akadēmija") nākamajā nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas junioru kausa posmā Serbijā.
Latvijas triatlona vasaras sezona sāksies 8. jūnijā ar "Laskana" Liepājas triatlonu Beberliņu atpūtas vietā.