Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jātniece Leja uzvar starptautiskās sacensībās Igaunijā

Andrejs Siliņš

Jātniece Leja uzvar starptautiskās sacensībās Igaunijā
Maira Leja
Foto: Latvijas Jātnieku federācija

25. maijā Igaunijā sākās starptautiskas jāšanas sporta sacensības "Ruila Spring Tour 2012" (CSI1), kas ir pirmās kategorijas sacensības šķēršļu pārvarēšanā. Pirmajā sacensību dienā Ruilā divas godalgotas vietas ieguva Latvijas sportistes Maira Leja un Kristīne Egle.

Maira Leja ar zirgu Anytime Picobello Z izcīnīja uzvaru maršrutā divās fāzēs 6 – 7 gadus veciem zirgiem ar šķēršļu augstumu līdz 120 cm, maršrutā startēja 33 sportiskie pāri.

"Bija sava deva riska maršrutā, bet šoreiz risks attaisnojās. Zirgs ļoti koncentrējās, ieklausījās. Vēl gan divas dienas ir priekšā un būs augstāki maršruti. Konkurence vispār šajās sacensībās ir liela, ir ko rauties, arī maršruti nav viegli – priekš vienas zvaigznes sacensībām diezgan sarežģīti, par to liecina arī fakts, ka maz jātnieku lec tīri, tā ka maršrutlicēji ir kārtīgi pacentušies. Sevišķi plati ir okseri," saka sportiste Maira Leja.

Savukārt Kristīne Egle ar Tērvetes zirgaudzētavas ķēvi Perfect Lady izcīnīja otro vietu piecgadīgo zirgu maršrutā. Arī šis maršruts bija divās fāzēs ar šķēršļu augstumu līdz 100 cm. Piecgadīgo zirgu maršrutā startēja 26 sportiskie dueti.

Kopumā sacensībās „Ruila Spring Tour 2012” pārstāvētas sešas valstis – Lietuva, Latvija, Igaunija, Krievija, Somija un Baltkrievija. Kopā sacenīsbās startē 169 sportiskie pāri, Latviju pārstāv pieci sportisti: Maira Leja, Kristīne Egle, Līga Pētersone, Kristīne Baradovska un Sergejs Klokovs.

Informāciju sagatavoja
Ilze Jansone
Latvijas Jātnieku federācijas
Preses dienests