Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Čerkovskis: "Kvalificēšanās pirmajai olimpiādei bija sava veida uzvara"

Jānis Pārums

Čerkovskis: "Kvalificēšanās pirmajai olimpiādei bija sava veida uzvara"
Deniss Čerkovskis
Foto: pentathlon.org

Latvijas modernās pieccīņas pārstāvis Deniss Čerkovskis, kurš naktī uz svētdienu piedalīsies Pasaules kausa finālā, intervijā Starptautiskās Modernās pieccīņas mājaslapai dalījies pārdomās par olimpiskajām spēlēm.

"Kvalificēšanās savām pirmajām spēlēm Sidnejā 2000.gadā bija sava veida uzvara, jo biju viens no jaunākajiem dalībniekiem, kuru bija tikai 24. Biju ļoti sajūsmināts. Atēnu olimpiāde atstājusi vēl spilgtākas atmiņas, jo izcīnīju ceturto vietu. Protams, ka es biju laimīgs, tās tomēr ir olimpiskās spēles un tā tomēr ir ceturtā vieta [lai arī neizdevās kāpt uz goda pjedestāla]. Sidnejā sacensību vietā ierados 11-12 dienas pirms starta, bet Atēnās tikai četras dienas pirms sacensībām, tāpēc tur neizdevās tik daudz paskatīties citus sporta veidus," atmiņās dalījās Čerkovskis, kurš Sidnejā ierindojās 18.vietā, Atēnās bija ceturtais, bet Pekinā ieņēma 11.vietu.

Jautāts par olimpisko spēļu atmosfēru, Čerkovskis atbildēja: "To ir grūti aprakstīt, jo, kad tu tur neesi, tas līdzinās pasakai, bet, kad esi, tās kļūst par kārtējām sacensībām, kur ir daudz sportistu, treneru, brīvprātīgo un līdzjutēju. Tas arī viss. Tur patiešām nav nekā īpaša. Taču es to nevaru teikt tiem cilvēkiem, kas olimpiādē nekad nav bijuši, jo daudziem tas ir sapnis – kaut vai tur būt, izbaudīt atmosfēru."

"Pat, ja es jau būtu kvalificējies Londonas olimpiskajām spēlēm, es vienalga brauktu uz šejieni, jo tas tomēr ir Pasaules kausa fināls, kur satiekas 36 labākie pieccīņnieki," piebilda Čerkovskis, kurš arī atminējās, ka šogad aprit 20 gadi kopš viņš ir modernajā pieccīņā.

Pasaules kausa finālsacensībās (to sākums svētdien plkst. 4:00 pēc Latvijas laika) Čerkovskim jāieņem pēc iespējas augstāka vieta, lai tiktu arī uz ceturtajām olimpiskajām spēlēm. Lai dotos uz Londonu, 1.jūnijā reitingā jābūt desmitniekā no tiem, kas vēl nav kvalificējušies.

Izmantotie resursi:
Pentathlon.org - UIPM Homepage - Pentathlon.org

  +1 [+] [-]

, 2012-05-26 18:35, pirms 12 gadiem
Lai izdodas, turam īkšķus!!!