Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pēc divu gadu pārtraukuma Latvija atgriežas Eiropas čempionātā badmintonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pēc divu gadu pārtraukuma Latvija atgriežas Eiropas čempionātā badmintonā
Latvijas pārstāves. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Eiropas čempionāts badmintonā šogad norisinās Spānijas galvaspilsētā Madridē aprīļa pēdējā nedēļā. Atšķirībā no pagājušā gada šogad čempionātā būs pārstāvēta arī Latvija - sieviešu dubultspēļu kategorijā, kur sacentīsies Arīna Babre un Arta Priedniece.

Savu pirmo spēli Arīna Babre un Arta Priedniece aizvadīs pret pāri no Anglijas Hloju Bērču un Džessiku Pjū. Spēles sākums paredzēts šovakar plkst.19.20 (pēc Latvijas laika). Arīna un Arta šobrīd pasaules reitingā atrodas 333. vietā, savukārt Anglijas pāris 141. vietā. Tomēr jāpiezīmē, ka šādā sastāvā angļu spēlētājas līdz šim tipiski nav spēlējušas, un, piemēram, Hloja Bērča ar ierasto pārinieci Lorenu Smitu atrodas ļoti augstajā 12.vietā pasaulē.

Eiropas čempionātā dalībnieki tiek izkārtoti "zaros" saskaņā ar Pasaules badmintona reitingu 5. aprīlī. Pēc zaudētas spēles zaudētājiem turnīrs būs beidzies. Eiropas čempionātā piedalīsies 40 dalībnieki vīriešu un sieviešu vienspēles, kā arī 28 pāri vīriešu, sieviešu un jauktajās dubultspēlēs. Dalībnieki uz Eiropas čempionātu kvalificējās saskaņā ar Pasaules badmintona reitingu 2022. gada 22. februārī.

Latvijas pāris, kas uz Eiropas čempionātu kvalificējās ar 26. numuru, sākotnēji nebija starp tiem, kas kvalificējušies, taču šī iespēja parādījās pēc tam, kad dalība tika liegta Krievijas un Baltkrievijas pāriem. Babre (2005.g.) un Priedniece (2003.g.) ir gados jaunu meiteņu pāris, un abas vēl mācās vidusskolā. Abas kopā ir piedalījušas piecos Pasaules badmintona reitinga turnīros. Līdz Eiropas čempionātam šis pāris piedalīsies vēl divos Pasaules reitinga turnīros Polijā un Nīderlandē.

Aizvadītajos divos Latvijas čempionātos ir uzvarējis siguldiešu pāris Anna Kupča un Jekaterina Romanova, taču šis pāris Pasaules reitingā šobrīd ir tikai 878.vietā, tāpēc Latvijas šobrīd spēcīgākais pāris nevarēja kvalificēties uz Eiropas čempionātu.

Atgādinām, ka 2021.gadā Eiropas čempionāts notika Ukrainā bez Latvijas pārstāvju līdzdalības, bet 2020.gadā Eiropas čempionāts nenotika Covid-19 dēļ. 2019.gadā Eiropas čempionāts notika vienlaicīgi ar Eiropas spēlēm Minskā, un tad Latviju sieviešu vienspēļu turnīrā pārstāvēja Ieva Pope.

Izmantotie resursi:
badminton.lv