Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sudraba iepazīstas ar izmaiņām LOK darbībā

Andrejs Siliņš

Sudraba iepazīstas ar izmaiņām LOK darbībā
Valsts kontroliere Inguna Sudraba
Foto: Jānis Saliņš/ F64

Piektdien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis, ģenerālsekretārs Einars Fogelis un viceprezidents Žoržs Tikmers tikās ar valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu.

Tikšanās laikā tika pārrunāti Valsts kontroles veiktās revīzijas rezultāti par Valsts budžeta līdzekļu sportam administrēšanas atbilstību normatīvo aktu prasībām.

Puses apmainījās ar viedokļiem par galvenajiem uzdevumiem, kas būtu veicami, pilnveidojot sporta sabiedrisko organizāciju valsts budžeta līdzekļu efektīvāku apsaimniekošanu un izlietošanu.

LOK vadības iepazīstināja valsts kontrolieri arī ar paveikto reģionālo sporta centru investīciju programmā, un vienojās, ka arī turpmāk būtu lietderīgi konsultēties ar Valsts kontroles speciālistiem par efektīvu sporta sabiedrisko organizāciju darbību, īpaši strādājot ar valsts budžeta līdzekļiem un veicot valstiski svarīgu sporta politikas jautājumu izstrādi un īstenošanu, tai skaitā reģionālo sporta centru attīstīšanā.

Sarunas gaitā Aldons Vrubļevskis apliecināja, ka: „Katra pārbaude ļauj uz sevi paskatīties no malas. Izvērtējot pārbaužu secinājumus un to gaitā apspriestās problēmas, LOK nolēmusi savu darbību vienkāršot, padarīt skaidrāk saprotamu un demokrātiskāku, kā arī pieņēmusi lēmumu samazināt administratīvo tēriņus, novirzot ietaupītos līdzekļus sporta federācijām.”

Valsts kontroliere novērtēja LOK jau veiktos un plānotos pasākumus LOK darbības un administrēšanas sakārtošanā, lai valsts piešķirtie budžeta līdzekļi sportam pilnā apjomā sasniegtu paredzēto mērķi un tiktu efektīvi izlietoti.

Jau ziņots, ka LOK pieņēmusi lēmumu, kas paredz no 2010.gada LOK darbinieku atalgojumu nemaksāt no valsts budžeta līdzekļiem un no 1.maija pielīdzināt to vienotai valsts pārvaldē strādājošo atalgojuma sistēmai. Salīdzinājumā ar 2008.gadu LOK darbinieku algas samazinātas no 35 – 50 procentiem.

Tāpat palielināts finansējums Olimpisko sporta veidu federācijām. Tas paredz iepriekšējā gada federāciju finansējumu no 2500 latiem gadā palielināt līdz pat 12 000 latu gadā, bet no 1.maija LOK vadošajiem sportistiem maksās ne mazāk kā 1000 latu algas, bet viņu treneriem piedāvātais atalgojums būs 1500 lati.

Piemaksas labākajiem sportistiem un treneriem nemaksās no valsts budžeta, bet gan no LOK piesaistītajiem līdzekļiem.

Apstiprinātas arī izmaiņas LOK Statūtos, no pieciem uz diviem samazinot LOK Valdes locekļu skaitu, un paredzot piecas LOK pastāvīgās komisijas, kuras gatavos lēmumus izskatīšanai LOK Izpildkomitejā, iesaistot lielāku skaitu sporta federāciju pārstāvju un sporta speciālistu.

Arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis 19.martā, tiekoties ar Olimpisko sporta organizāciju vadību, atzinīgi novērtēja uzsāktās reformas sporta administrēšanas jautājumos, kas dos sporta federācijām lielāku neatkarību un finanšu pieejamību. Premjers pieļāva iespējas izņēmuma gadījumā nepiemērot vispārējā līmeņa mērauklu, ja jāizlemj jautājumi par pasaules klases sporta medicīnas speciālistu vai treneru atalgošanu, lai novērstu viņu aizplūšanu ārpus Latvijas.

Informāciju sagatavoja
LOK sabiedrisko attiecību speciāliste
Ilze Āķe – Vīksne

     [+] [-]

, 2010-03-26 17:31, pirms 14 gadiem
Šitos visus 3 vajadzēja vismaz atlaist,ja ne cietumā salikt par sportam paredzētās naudas izsaimniekošanu.Tagad te tēlos nevainīgos un atbildīgos!