Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Karatē bronza Azerbaidžānā

Andrejs Siliņš

Karatē bronza Azerbaidžānā
Kalvis Kalniņš (pirmais no labās) ar pārējiem
goadalgotajiem sportistiem.

17 gadus vecais Latvijas izlases karatists Kalvis Kalniņš atgriezies no Azerbaidžānas, kur prestižajā "Prezidenta kausa" izcīņas turnīrā izcīnījis trešo vietu.

Pieaugušo karatē elites komercturnīrs jau otro reizi notika Azerbaidžānas galvaspilsētas Baku centrālajā Sporta pilī. Vairāk nekā divdesmit valstu sportisti tika uzņemti visaugstākajā līmenī, turklāt viss par Azerbaidžānas karatē federācijas līdzekļiem, kas saņemti no Azerbaidžānas starptautiskās bankas, kā arī no jaunatnes un sporta ministrijas. Atbalsts šim pasākumam bija arī no Azerbaidžānas prezidenta Ilhama Alijeva puses, kurš ir arī Nacionālās Olimpiskās komitejas vadītājs. Goda viesu vidū bija arī pasaules karatē federācijas prezidents Antonio Espinos, kurš klātienē sekoja turnīra norisei.

Sacīkstes sākās ar oficiālu ziedu nolikšanu pie Hejdara Alijeva kapa, kurā piedalījās visu dalībvalstu sportisti un goda viesi. Labu rezultātu šajā turnīrā uzrādija mūsu valsts titulētākais karatists, 17 gadus vecais kadetu pasaules vicečempions un Eiropas kadetu bronzas medaļnieks, jelgavnieks Kalvis Kalniņš, kurš uz tatami izgāja svarā līdz 60 kilogramiem.

Pirmajā kārtā Andra Vasiļjeva audzēknis tikās ar Irānas karatistu. Saspringtā un brīžiem pat nervozā cīņā pirmajam pie punkta izdevās tikt mūsu sportistam, taču pārsvaru noturēt ilgi neizdevās. Sekoja vairākas mūsu sportista kļūdas uzbrukumā un jau 1:3. Tādu rezultātu irānis spēja noturēt gandrīz visu cīņu. Taču divas sekundes pirms mača beigām Kalniņš sasparojās un realizēja ar trīs punktiem novērtētu metienu un precīzu sitienu turpinājumā, kas ļāva svinēt uzvaru ar 4:3.

Otrajā sacensību kārtā mūsu karatists tikās ar Azerbaidžānas pārstāvi. Cīņas pamatlaikā ne vienam pie punktiem tikt neizdevās. Līdz ar to tika nozīmēts papildlaiks, kur krietni aktīvāks bija Kalniņš un uzvara pēc tiesnešu vērtējuma trīs pret vienu.

Sacensību pusfinālā Latvijas izlases karatistam pretīm stājās pašreizējais Eiropas vicečempions Iljas Demirs no Turcijas. Cīņa sākās ļoti uzmanīgi, jo likme bija sacensību fināls, kur par uzvaru piešķīra 3000 ASV dolāru. Abi sportisti apmainījās ar uzbrukumu kombinācijām, taču bez rezultāta. Cīņas pēdējā minūtē turks pārgāja straujā uzbrukumā un tanī pašā brīdī tika apsteigts ar tīru metienu un precīzu sitienu turpinājumā.

Divi no trīs līniju tiesnešiem novērtēja mūsu karatista paņēmienu ar trīs punktiem, taču Azerbaidžānas tiesneši punktus nepiešķīra. Visdrīzāk nospēlēja turka pašreizējā autoritāte un statuss šajā svara kategorijā. Tādā veidā arī šīs cīņas pamatlaiks beidzās bez punktiem. Papildlaika izskaņā sietienu apmaiņā punkts un fināls tika Turcijas karatistam.

Kalniņš kvalificējās gandarījuma turnīram par bronzas godalgu, kurā ar 1:0 papildlaikā uzvarēja pasaules junioru čempionāta pusfinālistu no Kazahstānas. Sacensību turpinājumā par čempionu svarā līdz 60 kilogramiem kļuva pašreizējais pasaules vicečempions Gurbans Tagijevs (Azerbaidžāna), otrais bija Eiropas vicečempions Iljas Demirs (Turcija), trešais Kalvis Kalniņš un pagājušā "Prezidenta kausa" ieguvējs, Eiropas bronzas medaļnieks Jusifs Džafarovs (Azerbaidžāna).

Informāciju sagatavoja
CK "Milons" preses dienests

     [+] [-]

, 2008-03-26 18:33, pirms 16 gadiem
a kas sudrabs diviem???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-03-26 18:52, pirms 16 gadiem
Apsveicu Kalvi! Lielisks panākums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-27 07:40, pirms 16 gadiem
Paldies, esportam par interesantu un vispusīgu notikumu atspoguļošanu cīņu sporta veidos