Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Floretistes negaidīti nepārvar Eiropas kadetu čempionāta astotdaļfinālu

Ints Megnis
Ints Megnis

Floretistes negaidīti nepārvar Eiropas kadetu čempionāta astotdaļfinālu
Juta Mālniece (no kreisās), Emīlija Maslobojeva un Jekaterina Solodkiha

Jaunās Latvijas paukotājas ar floreti Jekaterina Solodkiha, Emīlija Maslobojeva un Juta Mālniece otrdien Itālijā negaidīti nepārvarēja Eiropas kadetu čempionāta komandu sacensību astotdaļfinālu, kaut pirms sacensībām bija reālas pretendentes uz godalgām.

Latvijas komanda sacensībās bija izlikta ar piekto numuru, kas pirmajā kārtā pretim deva ar 12. numuru izlikto Čehiju. Latvija ilgu laiku bija vadībā, cīņas vidusposmā esot priekšā ar 25:18. Veicot pēdējo paukotāju nomaiņu, Latvijas sportistes vēl bija vadībā ar 40:38, tomēr izlases līderei Solodkihai neizdevās komandu aizvest līdz panākumam, ciešot dramatisku neveiksmi ar 44:45.

Noslēgumā Latvijas komanda tika klasificēta devītajā vietā.

Pirms tam nedēļas nogalē notika individuālās sacensības, kurās Solodkiha izcīnīja piekto vietu Maslobojeva tika klasificēta 23. vietā, Mālniece guva 40. vietu, bet jaunākā Latvijas komandas dalībniece Olga Sitova palika 80. vietā.

Pirms gada Eiropas kadetu (U-17) čempionātā labākā bija 13. vietu guvusī Mālniece, bet izlases līderu trijnieks komandu sacensībās guva ceturto vietu.

Citās ieskaitēs Latvijas sportisti komandu sacensībās nepiedalījās. Individuāli sacensībās ar floreti puišiem 65. vietu guva Jegors Aleksejenkovs, ar špagu meitenēm 16. vietā bija Nellija Mihejeva, kamēr puišiem 39. vietu izcīnīja Gļebs Čaikovskis, bet ar 95. pozīciju samierinājās Dmitrijs Ņikuļins, tikmēr cīņā ar zobenu 34. vietā bija Anna Mikuļeviča.

Turpinājumā Solodkiha, Mālniece un Maslobojeva piedalīsies arī Eiropas junioru čempionāta individuālajās sacensībās.