Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rīgā desmito reizi notiks starptautiskais galda tenisa turnīrs jauniešiem ar 12 valstu dalību

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šajā nedēļas nogalē, no 27. līdz 29. oktobrim, Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas sporta zālē norisināsies starptautiskās sacensības galda tenisā jauniešiem “Rīgas domes kausa izcīņa 2023” ar 12 valstu dalību.

Šīs prestižās starptautiskās sacensības galda tenisā jauniešiem notiks jubilejas desmito reizi. Šogad "Rīgas domes kausa izcīņa 2023" par medaļām vairākās grupās cīnīsies vairāk kā 250 jaunieši no 12 valstīm. Sacensībās piedalīsies pārstāvji no Anglijas, Igaunijas, Somijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Ukrainas, Islandes, Azerbaidžānas, Gruzijas, Polijas un Moldovas.

“Priecē, ka ar katru gadu sacensību līmenis aug gan spēlētāju meistarības, gan dalībnieku skaita ziņā. jaunajiem galda tenisistiem būs daudz cienīgu pretinieku. Mēs esam lepni, ka šajās sacensībās gadu gaitā ir piedalījušies vairāku valstu izlašu dalībnieki, tajā skaitā arī Eiropas jaunatnes čempionātu uzvarētāji. Diemžēl Latviju šogad vairs nevarēs pārstāvēt mūsu labākie rīdzinieki Daniels Kogans un Sabina Musajeva, kuri 2022.gada sacensībās ieguva medaļas. Taču šogad ceram uz jaunās maiņas panākumiem, gribētos sagaidīt rezultātus no Artūra Spaļa, Elīzas Paulas Kučinskas, Dominika Korbuta, Kirila Demšova, Artūra Lūka, Arinas Glazunovas, Žaklīnas Nikolaičenko, Anastasijas Zibunovas, Kirila Terentjeva un Poļinas Staševskas”, skaidro Latvijas Galda tenisa federācijas prezidente Ina Jozepsone.

“Rīgas domes kausa izcīņa 2023” ir svarīgākās starptautiskās sacensības galda tenisā jauniešiem Latvijā. Tās notiks četrās vecuma grupās:
1) 2010.-2011.gados dzimušie zēni un meitenes un 2012.gadā dzimušie un jaunāki zēni un meitenes spēlēs pirmajā dienā 27. oktobrī;
2) 2007.-2009.gadā dzimušie zēni un meitenes spēlēs sestdien, 28. oktobrī;
3) 2004.-2006.gadā dzimušie zēni un meitenes sacentīsies noslēdzošajā dienā svētdien.

Sacensību sākums katru dienu ir no plkst. 9.30, taču aizraujošāko sacensību daļu - finālspēles - būs iespējams vērot katru dienu pēc plkst.15.00.

Informāciju sagatavoja
Ina Jozepsone
Latvijas Galda tenisa federācijas prezidente