Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nozlēdzies triatlons Ventspilī

Andrejs Siliņš

23. augustā pie Ventspils Zilā karoga pludmales norisinājās atklātais Latvijas čempionāts un Baltijas kausa izcīņa triatlona sprinta distancē. Sacensības, kuras Baltijā ir unikālas ar to, ka peldēšanas distance notiek jūrā, startēja 105 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas un pat ASV.

Sacensības sākās ar pārbaudījumu bērniem, kur bija jāveic simboliskas triatlona distances. Šajā uzdevumā vecāku uzmundrināti piedalījās 30 mazie aktīvās atpūtas cienītāji.

Nopietna cīņa izvērtās Meistaru klasē, kur sportistiem bija jāveic 750 m gara peldēšanas distance jūrā, kam sekoja 20 km velobrauciens pa Ventspils pilsētas ielām, bet distanci noslēdza skrējiens 5 km garumā pa „Piejūras parku”. Savukārt tautas klases dalībnieki veica 250 m garu peldēšanas distanci jūrā, 12 km riteņbraukšanas posmu un 2,5 km skriešanu.

Baltijas kausa vīriešu konkurencē godalgoto pirmo vietu izcīnīja kaimiņvalsts Baltkrievijas sportists Aleksandrs Jeršakovs, distancē pavadot 59 minūtes un 27 sekundes. Atpaliekot tikai par 3 sekundēm, otro vietu izcīnīja Jānis Arsts no Valmieras, bet trešajā vietā ierindojās Krievijas sportists Dmitrijs Rostjagajevs.

Baltijas kausa sieviešu distancē pirmā finišēja un uz apbalvošanas pjedestāla augstāka pakāpiena kāpa Natālija Barkun no Baltkrievijas. Arī otrās vietas ieguvēja bija sportiste no Baltkrievijas – Ksenija Ziatdzinova. Trešo vietu izdevās izcīnīt pašmāju sportistei Karinai Radionovai no Daugavpils.

Informāciju sagatavoja
SIA "Olimpiskais centrs "Ventspils""
Sporta un mārketinga daļa