Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ar Briča divām uzvarām sākas Pasaules kausa izcīņas Rīgas posma sacensības

Andrejs Siliņš

Ar Briča divām uzvarām sākas Pasaules kausa izcīņas Rīgas posma sacensības
Ģirts Bricis distancē
Foto: LJF

Sporta centrā „Kleisti” 25. jūlijā sākās Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā Rīga–2014, kurās piedalās 152 sportiskie pāri no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Zviedrijas, Krievijas un Latvijas. Pirmajā sacensību dienā divas uzvaras guva Latvijas jātnieks Ģirts Bricis.

CSI2*–W/CSIYH1* statusa sacensību maršrutā Nr. 1 ar 6/7 gadus veciem zirgiem un šķēršļu augstumu līdz 120/125 cm. Pirmās trīs vietas izcīnīja Latvijas pārstāvji. Uzvara Ģirtam Bricim ar zirgu Conterina – 0 s.p./26,19 s, otrais Andis Vārna ar Fantastiku – 0/26,44, trešais Kristaps Neretnieks ar Caligula – 0/26,97.

Savukārt maršrutā Nr. 2 divās fāzēs ar šķēršļu augstumu līdz 130 cm pirmās trīs godalgas ieguva Lietuvas sportisti: Stasis Jass ar Grenoblis – 0/34,28, Danieliuss Gutkausks ar Carl – 0/34,87 un Vitals Dziundzikaus ar Hermione – 0/34,96.

Maršrutā Nr. 3 uz laiku ar augstumu līdz 140 cm uzvarēja Ģirts Bricis ar zirgu Emilia Jolie JB – 0/52,88, otrajā vietā Urmass Rāgs (Igaunija) ar Piccolina – 0/53,54, trešais Andriuss Petrovs (Lietuva) ar Complemento – 0/53,61.

Divu uzvaru īpašnieks Ģirts Bricis: – Jau visu šo sezonu man izdodas veiksmīgi starti. Pēc labiem rezultātiem sacensībās Krievijā tagad man ir prieks startēt Latvijas nozīmīgākajās starptautiskajās sacensībās. Gods pārstāvēt savu valsti! Patīkami, ka augsta līmeņa jāšanas sportam Latvijā tiek pievērsta arvien lielāka uzmanība. Startēju ar pieciem zirgiem, kas ir maksimālais atļautais skaits vienās sacensībās. Laiks – karsts, taču tas visiem ir vienāds, un par to nav, ko sūdzēties. Pēc manām domām visgrūtāk ir sešus gadus vecajiem zirgiem, jo tā ir viņu pirmā sacensību pieredze, tāpēc īpašs prieks par uzvaru pirmajā maršrutā. Sacensībās jūtama tāda nacionāli pacilāta sajūta, Latvijas sportisti ir saliedēti, mēs cenšamies, lai gūtu panākumus savai valstij, jo te ir mūsu līdzjutēji un atbalstītāji. Prieks censties Latvijas labā! Maršruti ir ar “odziņu”, un arī lielajiem zirgiem ir, ko darīt, par ko liecina salīdzinoši nelielais tīri veikto maršrutu skaits. Bet galvenā cīņa notiks svētdien, un šī ir tikai iespēja gatavoties tam. Prieks satikt savus kolēģus – jātniekus, ar kuriem sacenšamies arī citās starptautiskās sacensībās, un viss notiek pozitīvā gaisotnē.

Sacensības turpināsies sestdien un svētdien, sākums pulksten 10. Galvenais maršruts – Grand Prix Rīga – norisināsies svētdien, 27. jūlijā, un dos ieskaites punktus PK izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā. Sportistiem un viņu zirgiem būs jāpārvar līdz 160 centimetru augsti šķēršļi.

Maršrutu starplaikos skatītājiem būs iespēja vērot jāšanas disciplīnu un zirgu šķirņu paraugdemonstrējumus, iesaistīties atrakcijās, kas piemērotas visai ģimenei, kā arī vizināties ar zirgiem un ponijiem.

Plašāka informācija LJF mājaslapā Latvijas Jātnieku Federācija - Jaunumi

Informāciju sagatavoja
Latvijas Jātnieku federācijas
Preses dienests

     [+] [-]

, 2014-07-26 00:42, pirms 10 gadiem
super, super, super. Bricis monstrs!!!!!!! Galvenais jau 160nieks, bet nu tāpat, it sevišķi uzvara 2ajā 5dienas gonkā ir ļooooooooti labi!!! Maloc.