Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Apvidus loka šāvēji dodas uz Eiropas čempionātu

Andrejs Siliņš

No 26.jūlija līdz 2.augustam Igaunijā, Otepā (Otepää) notiks Eiropas apvidus loka medību čempionāts, kurā Latvijas Loka šaušanas federāciju pārstāvēs 14 sportisti, starp viņiem arī Pasaules apvidus loka šaušanas čempionu titulus izcīnījušie Pēteris un Kārlis Akots Gribuļi.

Pavisam uz sacensībām ir pieteikušies vairāk kā 500 dalībnieki no 18 Eiropas valstīm. Cīņa par Eiropas čempionu tituliem notiks vienpadsmit loku klasēs un četrās vecuma grupās.

Apvidus loka medību čempionāts ir pietuvināts medībām – distances līdz mērķim nav zināmas, tādēļ loka šāvējam pašam ir jāuzmin attālums un pēc tā jānosaka mērķēšanas punkts, kas mainās arī atkarībā no reljefa. Atšķirībā no īstām medībām šajās sacensībās netiek šauts pa dzīviem zvēriem, bet pa to nekustīgiem trīsdimensiju mērķiem vai dzīvnieku attēliem, uz kuriem ir atzīmētas trāpījuma zonas.

Pēc IFAA noteikumiem apvidū tiks izvietotas četras trases ar 28 mērķiem katrā. Sacensības noritēs nedēļu un sāksies ar reģistrāciju un inventāra pārbaudi, lai tā atbilstu visiem noteikumiem un sadalījumam klasēs. Katram sportistam būs jāstartē 4 dažādās distancēs – „Animal Round” un „3D” – no neatzīmētas distancēm šaujot 3 bultas un skaitot pirmo trāpījumu, „3D Standard Round” – no neatzīmētām distancēm šaujot 2 bultas un skaitot iegūto punktu summu, „3D Hunting Round” – no neatzīmētām distancēm šaujot vienu bultu.

Apvidus loka medību čempionāts ir viens no sacensību veidiem, ko katru gadu organizē Starptautiskā Apvidus Loka šaušanas asociācija (IFAA).

Sīkāka informācija EBHC 2008 mājaslapā – ebhc2008.com un Latvijas Loka šaušanas federācijas mājaslapā – archery.lv

Informāciju sagatavoja
Latvijas Loka Šaušanas Federācijas
preses sekretāre Agate Zālīte