Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pieaugušo izlases šāvēji Eiropas čempionātā trešajā un ceturtajā desmitā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pieaugušo  izlases šāvēji Eiropas čempionātā trešajā un ceturtajā desmitā
Emīls Vasermanis. Foto: Latvijas šaušanas federācija.

Eiropas čempionātā šaušanā, kas norisinās Horvātijā, vakar dienas otrajā pusē sacensības uzsāka mūsu pieaugušo izlases sportisti, sacenšoties šaušanā ar pneimatisko pistoli (60 šāvieni). Vislabāk nostartēja Emīls Vasermanis, iegūstot 26.vietu 78 dalībnieku konkurencē, pavisam maz pietrūkstot līdz Top15.

Pirmajās čempionāta dienās sacentās juniori, bet vakar trešajā sacensību dienā kontinenta čempionātā iesaistījās pieaugušie. Latvijas pieaugušo izlase vakar bija pārstāvēta ar pieciem šāvējiem - Ernestu Erbu, Lauri Strautmani, Agati Rašmani, Emīlu Vasermani, Rihardu Zorgi. Pirmā disciplīna mūsējiem bija šaušana ar pneimatisko pistoli (60 šāvieni). Pieaugušo konkurencē šajā vingrinājumā tika izcīnītas ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Mūsu vīriem sekmīgākais bija 2014.gada pasaules junioru čempions Emīls Vasermanis ar sašautiem 574 punktiem no 600 maksimālajiem, iegūstot ļoti blīvajos rezultātos 26.vietu un tikai diviem punktiem pietrūkstot līdz labāko piecpadsmitniekam. Lai tiktu otrajā kārtā jeb labāko astotniekā, Emīlam vajadzēja tikai piecus punktus vairāk, kas tika pazaudēti tieši pirmā no sešām sērijām, kurā no 100 punktiem tika nopelnīti 90. Pārējās piecās sērijās mūsu šāvēja rezultāti bija robežās no 95 līdz 98 punktiem. Kvalifikācijā uzvarēja ukrainis Oļehs Omeļčuks, kurš nopelnīja par 12 punktiem vairāk nekā Vasermanis – 586 punktus.

Tā kā rezultāti tiešām bija ļoti blīvi, tad, iegūstot tikai par trim punktiem mazāk nekā Emīls, otrs mūsu kādreizējais pasaules junioru čempions Lauris Strautmanis ar 571 punkts ieņēma 39.vietu, kamēr divkārtējam Eiropas junioru čempionam Ernestam Erbam ar 564 punktiem 59. vieta, bet Rihardam Zorgem 562 punkti.

Sieviešu konkurencē Agatei Rašmanei 566 punkti un 37.vieta 70 dalībnieču vidū, tikai četriem punktiem pietrūkstot līdz divdesmitniekam. Lai iekļūtu fināla astotniekā un turpinātu cīņu par Eiropas čempionāta medaļām, bija nepieciešami vismaz 574 punkti. Atgādinām, ka Agate pēc veiksmīga starta Pasaules kausa posmā Indijā šī gada martā jau izcīnīja tiesības startēt Tokijas olimpiskajās spēlēs.