Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas komanda trijniekā Eiropas jaunatnes līgas Ziemeļu reģiona finālā šaušanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas komanda trijniekā Eiropas jaunatnes līgas Ziemeļu reģiona finālā šaušanā
Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē Igaunijas galvaspilsētā Tallinā norisinājās Eiropas Jaunatnes līgas Ziemeļu reģiona fināls šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem, kur Latvijas komanda ieguva 2.vietu.

Šaušanā ar pneimatisko pistoli Latviju Eiropas Jaunatnes līgas Ziemeļu reģiona finālā pārstāvēja Dobeles sporta skolas audzēkņi Sanija Didže, Elīza Rasiņa un Daniels Vilciņš (treneris Vilnis Celmiņš) un Daugavpils sporta skolas audzēknis Deniss Trikoličs (trenere Jevgenija Goršalatova).

Sacensību pirmajā dienā Latvijas komanda tikās ar Zviedrijas un Norvēģijas jauniešiem. Latvijas sportisti visai līdzīgā cīņā ar rezultātu 17 pret 15 uzvarēja Zviedrijas komandu. Savukārt Norvēģijas jauniešus mūsu sportisti pārspēja ar ļoti pārliecinošu rezultātu 25 pret 7.

Sacensību otrās dienas pirmā sacensība bija ar potenciāli stiprākajiem konkurentiem – Polijas komandu. Polijas jaunieši ar rezultātu 22 pret 10 bija stiprāki. Reģionālā fināla pēdējā sacensība mūsu komandai bija ar kaimiņiem igauņiem. Latvijas komanda bija pārliecinoši spēcīgāki ar rezultātu 25 pret 7.

Pēc divu dienu sacensībām par Eiropas Jaunatnes līgas Ziemeļu reģiona uzvarētājiem kļuva Polijas jaunie sportisti. Latvijas komandai 2.vieta un arī ceļazīme uz Eiropas Jaunatnes līgas finālu septembrī Budapeštā. Trešā vieta Zviedrijas jauniešiem.

Kopumā Eiropas Jaunatnes līgas sacensības tiek organizētas trīs reģionos un sastāv no trīs posmiem - līdz martam ilga kvalifikācijas periods, kura laikā tika noskaidrotas 5 labākās komandas katrā reģionā gan pistoļu, gan šauteņu konkurencē. Šaušanā ar pneimatisko pistoli Ziemeļu reģiona finālā iekļuva Igaunijas, Latvijas, Norvēģijas, Polijas un Zviedrijas komandas. Reģiona finālā visas komandas sacentās katra ar katru, tas nozīmēja četrus startus divās dienās. Eiropas Jaunatnes līgas finālā iekļūst 8 komandas - 2 labākās komandas no katra reģiona, viena 3. vietas ieguvējkomanda un valsts, kas organizē finālturnīru. Eiropas Jaunatnes līgas 2022.gada fināls notiks septembrī Budapeštā.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle