Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas olimpiešiem pasniegs simboliskus čekus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Latvijas olimpiešiem pasniegs simboliskus čekus
Izglītības ministre Tatjana Koķe
Foto: Oļesja Sokolova-Godovaņuka/ F64

Rīt, 26.martā, pulksten 11:00 Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe aicinājusi uz tikšanos XXI Ziemas olimpisko spēļu dalībniekus, viņu trenerus un sporta federāciju pārstāvjus, lai pasniegtu simboliskus čekus kā valsts atzinību un pateicību par Latvijas komandas augstajiem sasniegumiem Vankūverā.

Plānots, ka pasākumā piedalīsies visi sportisti, kuriem piešķirtas naudas balvas: sudraba medaļu laureāti – skeletonists Martins Dukurs un kamaniņu sportisti Andris un Juris Šici, kā arī 4.vietas ieguvēj skeletonists Tomass Dukurs.

Paredzēts, ka simbolisko čeku pasniegšanas pasākumā būs arī brāļu Dukuru tēvs un treneris Dainis Dukurs, brāļu Šicu treneris Pēteris Cīmanis, sporta federāciju pārstāvji – Latvijas Bobsleja federācijas valdes loceklis Zintis Ekmanis, Latvijas Kamaniņu federācijas ģenerālsekretāre Dace Gods-Romanovska un Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Māris Baldonieks, kā arī aicināti šo federāciju pārstāvēto sporta veidu jaunie un talantīgie atlēti un Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas Sporta federāciju padomes vadība.

Savukārt priekšnesumu – speciāli sportam veltītu deju, sniegs Āgenskalna sākumskolas deju grupa „Mamzelītes” (skolotāja Evija Urbanoviča). Ar šo priekšnesumu, atgriežoties no Vankūveras, lidostā tika sagaidīti brāļi Šici.

Jau ziņots, ka otrdien, 23.martā, valdība atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto Ministru kabineta rīkojuma projektu „Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā", kas nosaka kopumā 455 275 latu piešķiršanu no valsts budžeta sportistiem, viņu treneriem un trijām sporta federācijām. Savukārt 18.martā šo jautājumu skatīja un atbalstīja virzīšanai uz valdību Latvijas Nacionālā sporta padome.

Informāciju sagatavoja:
Agnese Korbe
izglītības un zinātnes ministres
padomniece komunikācijas jautājumos