Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

SOK aicina pētīt veidus, kā agresorvalsts sportistiem atgriezties sacensību apritē

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

SOK aicina pētīt veidus, kā agresorvalsts sportistiem atgriezties sacensību apritē
Foto: SOK

LETA. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) aicina pētīt veidus, kā Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties starptautisko sacensību apritē, teikts SOK paziņojumā.

SOK pagājušajā nedēļā konsultējusies ar SOK locekļiem, sportistu pārstāvjiem, starptautiskajām sporta veidu federācijām un nacionālajām olimpiskajām komitejām.

Vairums konsultācijās iesaistīto pušu piekritušas, ka saskaņā ar Olimpisko hartu ir jāciena visu sportistu tiesības, izslēdzot diskrimināciju. Valdības nedrīkstētu izlemt, kuri sportisti var piedalīties sacensībās un kuri nē.

Tāpat konsultāciju procesā nonākts pie secinājuma, ka nevienam sportistam nevajadzētu liegt piedalīties sacensībās, liegumu pamatojot tikai ar viņa pilsonību.

Kā priekšnoteikumus, lai sportisti varētu atgriezties sacensību apritē, SOK min, ka tie varētu startēt tikai kā neitrāli sportisti, nekādā veidā nepārstāvot savu valsti vai federāciju, līdzīgi kā tas ir profesionālajās sporta līgās Eiropā, ASV un Kanādā, kā arī atsevišķos individuālajos sporta veidos.

Tāpat sportisti sacensībās varētu piedalīties, ja pilnībā respektē Olimpisko hartu. Pirmkārt, tie var būt tikai sportisti, kas nav aktīvi atbalstījušu Krievijas karadarbību Ukrainā. Otrkārt, šiem sportistiem jāatbilst Pasaules antidopinga kodeksam un citiem antidopinga noteikumiem.

Gadījumā, ja sportisti neievērotu šos priekšnosacījumus, starptautiskajām federācijām un/vai sacensību rīkotājiem nekavējoties jāatstādina viņus no sacensībām, ziņojot par to SOK.

Tāpat SOK novērtējusi Āzijas Olimpiskās padomes piedāvājumu nodrošināt šiem sportistiem startus sacensībās Āzijā.

Izmantotie resursi:
LETA

 +10 [+] [-]

, 2023-01-25 21:26, pirms gada
Mīkstie, lai tie gudrie lēmēji aizbrauc uz Ukrainu un paskatās kā ir izpostītas pilsētas un nogalināti tūkstošiem iedzīvotāji, vatnikiem civilizētā pasaulē nav ko darīt, bet SOKam laikam sāk trūkt nauda un jāsāk pielīst, bet viņi nesaprot, vatņiki to atkal uztaisīs par savu uzvaru un kladzinās ka bez viņiem nevar iztikt, ceru ka saprāts uzvarēs un okupanti netiks pielaisti.

  +8 [+] [-]

, 2023-01-25 21:32, pirms gada
Jesus, cik šis viss ir nepareizi!!!!!!!!!!!!!!!!!
Diskrimināciju? DISKRIMINĀCIJU?!?!? Piemērs: mans kaimiņš nāk varot manu māsu, bet man jāturpina draudzēties ar viņa brāli, savādāk es viņu diskriminēju, ja?

Pirmkārt, tie var būt tikai sportisti, kas nav aktīvi atbalstījušu Krievijas karadarbību Ukrainā. ///// Pļe, mani reāli dusmu viļņi pārņem šādus teikumus lasot. Krieviem, baltkrieviem ir ar visām 4 jācīnās pret notiekošo, pret karu, pret putleru, pret lukašenko. Kaut vai publiskajā vidē. Un tad, un tikai tad var būt kaut kāda runa par viņu iekļaušanu sporta pasākumos. Vai nu Tu esi par Putinu, vai pret viņu. TE NAV UN NEVAR BŪT VIDUSCEĻA!!!!!!!!

  +4 [+] [-]

, 2023-01-25 21:39, pirms gada
Nevis aktīvi nav atbalstījuši, bet ir pilnībā pret un publiski to pauž! Tikai tādā gadījumā, un vēl jāpadomā!

     [+] [-]

, 2023-01-25 21:50, pirms gada
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Nevis aktīvi nav atbalstījuši, bet ir pilnībā pret un publiski to pauž! Tikai tādā gadījumā, un vēl jāpadomā!
Kā tu domā viņi varēs piedalīties bez valsts atbalsta, ja publiski paudīs kaut ko tādu? 🤣🤣 Tas taču ir absolūti nereāli

  +3 [+] [-]

, 2023-01-25 21:52, pirms gada
Tur vienkārši nāk milzu nauda. Ja runa būtu par kaut kādu Latviju, tur neviens pat nedomātu kaut ko tādu piedāvāt.

  +2 [+] [-]

, 2023-01-25 22:01, pirms gada
dār aparteīda dēļ bija diskābelis sportistiem savā laikā un neviens neņaudēja par aprites trūkumu

  +6 [+] [-]

, 2023-01-25 22:40, pirms gada
Man krievijas nepietrūkst sportā un godīgi sakot ceru,ka viņu vēl ilgi nebūs.Es šo murgošanu varu izskaidrot tikai ar naudu,bet uz ko cer dažādu sporta federāciju un olimpiskās komitejas darboņi ņemot vērā noteiktās sankcijas.Domājot ,kas notiks tālāk es prognozēju atgriešanos 1980-84 gadu laikā,kad sporta pasaule bija sadalījusies trijās daļās vieni piedalījās 1980 gada olimpiāde citi to boikotēja un pretēji atkal 1984 gada olimpiādē ,bet trešie neitrālie piedalījās abās olimpiādēs.Jau tagad skaidrs pat ja krievus piemēram pielaidīs piedalīties komandu sporta veidos būs ļoti daudz valstu ,kuru izlases atteiksies ar viņiem sacensties,bet individuālajos sporta veidos norīs krupi kā tenisā un sacentīsies.

  -5 [+] [-]

, 2023-01-25 23:21, pirms gada
Tas ir nieks. Drīz visu laiku labākajai hokeja līgai būs jauns visu laiku labākais snaiperis. Slava NHL!

  -4 [+] [-]

, 2023-01-25 23:27, pirms gada
Lai tik startē...pret tenisu taču nevienam te nav pretenziju

  -4 [+] [-]

, 2023-01-25 23:47, pirms gada
Mārcis Martini rakstīja: Tas ir nieks. Drīz visu laiku labākajai hokeja līgai būs jauns visu laiku labākais snaiperis. Slava NHL!
Es arī gaidu Ovija lielo dienu!

  +2 [+] [-]

, 2023-01-25 23:54, pirms gada
ice F-1 rakstīja: Lai tik startē...pret tenisu taču nevienam te nav pretenziju
Nu nevari aizvērt savu pāksti ar labu, vai ne?

  +4 [+] [-]

, 2023-01-26 00:07, pirms gada
Latvijā jau bija "labie krievi" no radio Dožģ. Kad viņus pēc trīs rupjiem pārkāpumiem beidzot nolika pie vietas, tad "pareizie krievi" izplauka tādās sūdu straumēs, ka varēja tikai pabrīnīties, kā viņi tik ilgi savu šovinismu bija spējuši nomaskēt. Tādēļ - nekādas atlaides agresorvalstu sportistiem!

  +3 [+] [-]

, 2023-01-26 00:09, pirms gada
absurds...iedomājos,ja 2ajā pasaules karā notiktu Olimpiāde un tur varētu piedalīties fašisti/nacisti...tagad lemj,lai piedalās rašisti - galvenais,lai pasaka savu fū
cerams pārējo valstu sportisti boikotēs šādu Olimpiādi

  +1 [+] [-]

, 2023-01-26 12:24, pirms gada
Tie,kas šito izdomāja,laikam nemaz nezin,ka krievi uzbruka Ukrainai un mēģina noslaucīt no zemes virsas!
Izskatās,ka tās rašistu naudas dēļ,gatavi .ūdus ēst ar karotēm.
Vienkārši pretīgi cilvēki un SOKam jau nu vajag izdarīt secinājumus.

     [+] [-]

, 2023-01-26 15:47, pirms gada
Ja Krievijas sportistus pielaidīs OS, tad Latvija nedrīkst tādās OS piedalīties!