Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šāvējiem Strautmanim, Vasermanim un Rašmanei sacensībās Vācijā vietas otrajā desmitā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šāvējiem Strautmanim, Vasermanim un Rašmanei sacensībās Vācijā vietas otrajā desmitā
Lauris Strautmanis. Foto: Latvijas šaušanas federācija

LETA. Latvijas šāvēji Lauris Strautmanis, Emīls Vasermanis un Agate Rašmane trešdien Minhenē spēcīgā konkurencē izcīnīja vietas otrajā desmitā "H&N Cup" sacensībās šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli.

Kvalifikācijā Strautmanis sašāva 577 no 600 iespējamajiem punktiem un bija 11. vietā, Vasermanis ar 576 punktiem bija 14., Rihardam Zorgem 572 punkti deva 28. vietu, bet Daniels Vilciņš ar 563 punktiem bija 44. pozīcijā 57 šāvēju konkurencē.

Pārliecinoši labāko rezultātu - 589 punktus - sasniedza čehs Jindržihs Dubovijs, bet finālā uzvarēja Azerbaidžānas šāvējs Ruslans Luņevs. Finālposmā iekļuva astoņi labākie šāvēji, Strautmani no šīs barjera šķirot diviem punktiem.

Sievietēm Rašmane ar 571 punktu bija 12. pozīcijā, labāko astoņniekam zaudējot divus punktus, Rūta Leila Spriņģe ar 554 punktiem bija 38., bet Elīza Rasiņa ar 550 punktiem ierindojās 41. vietā no 45 šāvējām. Ar 580 punktiem un vairāk centra desmitniekiem labāko rezultātu sasniedza 2004. gada Atēnu olimpisko spēļu čempione Olena Kosteviča no Ukrainas, kura vēlāk arī uzvarēja finālā.

Ceturtdien plānotas vēl vienas individuālās sacensības, bet pēc tam plānoti mači duetiem un junioriem.