Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pāris sasniedz ceturtdaļfinālu Eiropas čempionātā Latīņamerikas dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pāris sasniedz ceturtdaļfinālu Eiropas čempionātā Latīņamerikas dejās
Finālistu apbalvošana. Foto:www.worlddancesport.org

Itālijas pilsētā Kaglijari notikušajā Eiropas čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās ceturtdaļfinālu sasniedza Latvijas čempioni Vincencs Torremade un Megija Morīte, kuri pirmo reizi kontinenta čempionātos tika ceturtdaļfinālā un izcīnīja 21.vietu. Tikmēr valsts vicečempioni Maksims Kravčenko ar Paulu Kukuti čempionātu noslēdza astotdaļfinālā, 55 pāru konkurencē ieņemot 31.vietu.

Pēc gada pārtraukuma atkal varēja norisināties Eiropas čempionāts LA dejās, kas piesaistīja lielāko deju sabiedrības uzmanību un bija pagājušās nedēļas galvenais notikums sporta deju pasaulē. Vincencam Torremadem un rīdziniecei Megijai Morītei (Mirada) izdevās pirmo reizi sasniegt Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu. Šī gada Latvijas čempionāta uzvarētāji ieguva 21.vietu tikai nedaudz atpaliekot no labāko divdesmitnieka.

Tikmēr rīdziniekiem Maksimam Kravčenko un Paulai Kukutei (Dancers) nedaudz nepaveicās pirmajā kārtā. Viņi uzrādīja 25.rezultātu, un viens punkts pietrūka, lai izvairītos no pārdejošanas kārtas. Tas mūsu pagājušā gada valsts čempioniem neļāva iekļūt ceturtdaļfinālā, ko viņi bija sasnieguši pirms trim gadiem (23.vieta). Čempionātu Kravčenko un Kukute šoreiz pabeidza dalītā 31.-32.vietā ar lietuviešiem Matasu Lukašovasu un Rugili Monginaiti, punktu ziņā esot netālu no ¼ fināla.

Tieši priekšā mūsu otram pārim dalītā 29.-30.vietā ierindojās Austriju pārstāvošie Gustavs Arājs un Jaroslava Hubera, kuriem veiksmīgs sanāca astotdaļfināls, jo pirms tam iepriekšējās divās kārtās viņi samērā daudz atpalika no Maksima un Paulas. Azerbaidžānu pārstāvošie Latvijas dejotāji Arturs Tagirovs un Rebeka Čerepanova savā pirmajā Eiropas čempionātā karjerā ieņēma dalītu 46.-47.vietu.

Par Eiropas čempioniem pirmo reizi karjerā kļuva Mariuss Balans un Kristīna Mošenska no Vācijas. Otro vietu ieguva Krievijas labākais pāris Andrejs Gusevs un Vera Bondareva, kuriem tā bija pirmā godalga čempionātos. Līdzīgajā cīņā par trešo vietu Čārlzs Gijoms Šmits un Saļikova (Francija) pārspēja Ungārijas pāri Andrea Silvestri un Martinu Vradi, atkārtojot 2015.gada panākumu un otro reizi karjerā nopelnot bronzas medaļu.