Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Otrās Eiropas spēles varētu organizēt Baltkrievija

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Otrās Eiropas spēles varētu organizēt Baltkrievija
Patriks Hīkijs
Foto: AFP/Scanpix

Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā piektdien notika Eiropas Olimpisko komiteju (EOK) izpildkomitejas sēde, kurā nevarēja piedalīties prezidenta pilnvaras uz laiku nolikušais Patriks Hīkijs, jo kriminālprocesa ietvaros viņam jāpaliek Brazīlijā. Nolemts, ka otro Eiropas spēļu rīkotājvalsti nosauks oktobra beigās Minskā - par galveno favorīti uzskata Baltkrieviju.

2019. gada Eiropas spēles ir EOK prioritāte. Jau pērnā gada maijā rīkošanas tiesības tika piešķirtas Nīderlandei, taču īsi pirms pirmajām spēlēm tā atteicās. Pēcāk tika virzīta Krievija, tomēr arī šis variants izgāzās. 21.-22. oktobra ģenerālās asamblejas laikā Minskā tiks nosaukta otro spēļu rīkotājvalsts. Šobrīd galvenā favorīte ir Baltkrievijas galvaspilsēta.

Kā jau ziņots, Riodežaneiro tiesas prokurors septembra sākumā uzrādīja apsūdzības EOK prezidentam Patrikam Hīkijam un "THG Sports" kompānijas direktoram Kevinam Melonam, kā arī vēl vairākām personām. Apsūdzības ir sekojošas: olimpisko biļešu piegāde reklāmas nolūkā, maldinoša reklāma, krāpšana, naudas atmazgāšana un izvairīšanās no nodokļu nomaksas. Noziedzīgais grupējums darbojies apmēram astoņus gadus. Policijas rīcībā ir informācija, ka Hīkijs tādējādi nopelnījis apmēram 3 miljonus dolāru. Patriks Hīkijs norādīja, ka cīnīsies pret visām apsūdzībām, jo ir absolūti nevainīgs.

EOK prezidenta pienākumu pagaidu pildītājs Janezs Kocijančičs: "EOK izpildkomiteja piektdien vienbalsīgi apliecināja mūsu kopējo ticību, ka Patriks Hīkijs ir nevainīgs. Apsveram iespējas to pierādīt, pilnībā attīrot viņa vārdu, lai Hīkijs varētu atgriezties pie savu pienākumu pildīšanas."

Atgādinām, ka pirmās Eiropas spēles pērn notika Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Pirms sacensībām Latvijai tika prognozētas 3-5 medaļas, taču realitātē sanāca tikai divas: necerētu zeltu ieguva pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, savukārt pie bronzas medaļas tika cīkstone Anastasija Grigorjeva.

Azerbaidžānā aizvadītajās pirmajās Eiropas spēlēs tika konstatēti vairāki trūkumi. Nebija pārstāvēti atsevišķi olimpiskie sporta veidi (piemēram, akadēmiskā airēšana, handbols, modernā pieccīņa, svarcelšana, teniss). Futbola un basketbola vietā tika spēlēts bīčfutbols un strītbols, vieglatlētikā notika vien zema līmeņa komandu sacensības, bet peldēšanā sacentās juniori un jaunietes. Eiropas spēles pagaidām vēl nav iekarojušas vietu visu federāciju un sportistu kalendāros, atlētu dalība lielā mērā atkarīga no federāciju nostādnēm un sportistu plāniem saistībā ar citām sacensībām. Pirmajās Eiropas spēlēs cīņa un džudo bija īpašā statusā, jo šajos sporta veidos Baku risinājās kontinentālās meistarsacīkstes.

Eiropas spēles tiek plānots aizvadīt ik pēc četriem gadiem, tās varētu kļūt par sava veida Eiropas olimpiskajām spēlēm. Piemēram, Āzijas spēles šajā reģionā nereti tiek uzskatīts par svarīgāku turnīru nekā pasaules čempionāts.

Izmantotie resursi:
insidethegames.biz
eurolympic.org
reuters.com

  +1 [+] [-]

, 2016-09-24 15:11, pirms 8 gadiem
Loti gaidu...