Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Karatisti gatavojas pasaules čempionātam

Jānis Celmiņš

Baltijas Karate Kluba deviņi sportisti ar saviem treneriem Aleksandru Stoļarovu un Maksimu Ivančikovu, devušies uz Ungārijas galavaspilsētu Budapeštu, lai pasaules čempionāta sagatavošanas ietvaros aizvadītu šīs sezonas pirmo turnīru.

Pirmās sezonas sacensības vienmēr ir grūtas, jo sportisti vēl nav iegājuši sacensību ritmā, pēc grūtām un ilgām vasaras treniņu nometnēm. "Budapest OPEN" pulcēja apmēram 15 valstu sportistus no daudziem spēcīgiem Eiropas un Pasaules klubiem.

Pirmā sacensību dienā 19. septembrī savu startu aizsāka juniori un pieaugušie. BKK šaja dienā piedalījās pieci sportisti. Pirmo medaļu nopelnīja BKK sportiste Viktorija Rezaeva (14 gadi), kas startēja meiteņu Junioru kategorijā(16-17 gadi), neskatoties uz to ka meitenes bija vecākas un pieredzējušākas Viktorija spēja uzvarēt trīs cīņas un tikai vienā piekāpās 0-1 Somija pārstāvei, rezultātā ieņēmot trešo vietu.

Ruslans Sadikovs, vislielākā dalībnieku ziņā (72 sportisti), kategorija vīrīšiem -75 kg, aizvadīja sešas cīņas un visās vienkārši sagrāva savus pretiniekus, ieņemot pirmo vietu kategorijā, neatstājot iespējas Ukrainas, Slovākijas, Serbijas, Ēģiptes pārstāvjiem.

Vīriešu Kumitē komanda trīs sportistu sastāvā (Vladislavs Jaškuls, Dāvids Eljašāns un Ruslans Sadikovs) aizvadīja četras cīņas,16 komandu konkurencē, BKK komanda uzvarēja Ukrainas, Slovākijas, Vācijas un Serbijas komandas, kurās pārsvarā bija nacionālās izlases biedri, rezultātā ieņēma 1. vietu.

Vladislavs Jaškuļs, Dāvids Eljašāns un Dāvis Spriņģis, kuri startēja kategorijās -68 kg juniori (Vladislavs), vīrieši -75 kg (Dāvids) un +76 juniori (Dāvis), iekļuva sacensību pusfinālā uzvarot divās cīņas, pieļāva vairākas kļudas un rezultātā ieņēma dalītu 4./5. vietu.

20. septmebrī, svētdien, startēja kadeti (14-15 gadi) un bērni no deviņu gadu vecuma. BKK šaja dienā pārstāvēja pieci sportisti. Pirmā sāka startu BKK sportiste Patrīcija Mierkalne, kas ļoti liela konkurencē meitenēm 10-11 gadi uzvarēja trīs savas pretinieces, un iekļuva sacensību pusfinālā, par iziešanu fināla tikās ar Slovēnijas pārstāvji, Patrīcija izpildīja kata (Gojushiho sho) daudz augstākā īmenī, bet tiesnešiem likās savādāk un uzvaru piešķīra Slovēnijas pārstāvej. Cīņa par trešo vietu Patrīcija uzvarēja 3-0 un rezultatā ieņēma 3. vietu!

Kumitē Patrīcija kategorija meitenem 10-11 gadi -40 kg, aizvadīja 3 cīņas un visas trīs uzvarēja rezultātā ieņēma 1. vietu.

Jānis Koroļkovs ļoti spēcīgā un sīvā konkurencē spēja uzvarēt 3 cīņas kategorijā 12-13 gadi- 57 kg, paralēli startējot kategorijā kadetiem(14-15 gadi)- 57 kg uzvarot 1 cīņu, skraidīja no viena Tatami uz otru, vienā no cīņam guva ceļa traumu un nespēja pilnvērtīgi cīnīties tālāk , rezultatā ieņēma 3. vietu kategorija 12-13 gadi.

Dāvis Spriņģis kategorijā kadetiem +72 kg, aizvadīja 3 cīņas , no kurām vienu zaudēja 0-1 Ēģiptes pārstāvim. Un rezultātā ieņema 3. vietu.

Artūrs Keiselis aizvadīja daudz cīņu divās sacensību kategorijās 12-13(-52 kg) un 14-15 (-57 kg) cīnījās ļoti labi bet pieļaujot vairākas kļūdas, rezultatā abās kategorijās ieņēma 4-5 vietu. Viktorija Rezaeva un Dens Sadikovs savās kategorijās zaudēja pirmajā cīņā.

Informāciju sagatavoja:
Maksims Ivančikovs