Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Ikšķilē risināsies PK posms skrituļslalomā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Nedēļas nogalē Ikšķilē risināsies PK posms skrituļslalomā
Dāvis Zvejnieks Ikšķiles PK posmā
Foto: Sandra Meldere / World Cup Ikšķile

Jau šajā nedēļas nogalē, 27. un 28. jūlijā, Ikšķilē notiks 2024. gada Pasaules kausa skrituļslalomā sezonas ceturtais posms, kā arī pasaules ranga ieskaites sacensības Virsotnes kauss. Dalību sacensībām pieteikuši vairāk kā 140 sportisti no 11 pasaules valstīm, kas būs jauns Latvijas posma dalībnieku skaita rekords.

Jau trešo gadu pēc kārtas pasaules augstākā līmeņa skrituļslaloma sacensības atgriezīsies Ikšķilē, skrituļslalomistiem sacenšoties pilsētas centrā esošajā Peldu ielā. Skrituļslaloma nedēļas nogale sestdienā sāksies ar Virsotnes Kausa izcīņu, kas būs pasaules ranga ieskaites sacensību statusā. Virsotnes kausā dalību ņems sportisti visās vecuma grupās, sākot ar pašiem jaunākajiem skrituļslalomistiem līdz pat meistaru ieskaites grupām.

Svētdienā gaidāms nedēļas nogales galvenais notikums – 2024. gada Pasaules kausa sezonas ceturtais posms, tajā uz starta stājoties gan ātrākajiem pasaules sportistiem, gan pašmāju skrituļslalomistiem, kuriem noteikti palīdzēs vietējās trases zināšanas un trases malās dzirdamās ovācijas no līdzjutējiem.

Pirms sezonas ceturtā PK posma kopvērtējuma vadībā sievietēm izvirzījusies ir vāciete Mona Hellere, kurai iekrāti 260 punkti. Vāciete pērn kļuva par pasaules kausa ieguvēju, tostarp sasniedzot uzvaru arī Ikšķiles posmā. Vien 20 punktus viņai zaudē tautiete Elea Borsiga, kura Ikšķilē uzvarēja 2022. gadā, savukārt trešajā vietā seko itāliete Lorenca Cēzaris.

Vīriešu konkurencē līderis ar 230 punktiem ir Noa Zings, kuram 30 punktus iepaliek pērnā gada Ikšķiles posma uzvarētājs Jorgs Bertšs. Ar 131 punktu trešo vietu kopvērtējumā ieņem savulaik PK kopvērtējuma titulu izcīnījušais Marko Valcs, savukārt labākais no latviešiem ir Dāvis Zvejnieks, kuram sestā vieta un 106 punkti.

“Trešais gads iezīmē tradīcijas, un nu jau droši varam teikt, ka Latvijas posms Ikšķilē kļuvis par tradicionālu vērtību Pasaules kausa kalendārā, par ko ir neizsakāms prieks. 11 dalībvalstu klātbūtne ir ievērojams skaitlis uz jebkura sporta veida fona, tāpat arī vairāk kā 140 dalībnieki uz starta. Vēlam visiem izbaudīt adrenalīna pilnas brīvdienas Ikšķilē!” teic sacensību galvenais organizators Miks Zvejnieks.

Sacensību braucieni Ikšķilē abās dienās sāksies plkst. 9.50, sportistiem traucoties lejup pa Peldu ielā izveidoto trasi. Otrā brauciena starta laiks sestdien plānots plkst. 12.50, savukārt Pasaules kausa sacensībās svētdien tas gaidāms plkst. 12.30.

Sacensībās līdzjutēju lomā laipni gaidīti gan Ogres novada iedzīvotāji, gan novada viesi, lai kopīgi justu līdzi Latvijas sportistu startiem sacenšoties ar pasaules ātrākajiem. Ieeja sacensībās paredzēta bez maksas. Savukārt tiem, kuri dažādu apsvērumu dēļ uz Ikšķili nedosies, sacensības tiešraidē vērot varēs TV4 kanālā, kā arī citās straumēšanas platformās.

Papildu informācija par sacensībām pieejama mājaslapā Oficiālā mājas lapa Pasaules Kausa Posmam..., kā arī sociālā tīkla Facebook lapā Inline World Cup Ikskile.

2024. gada Pasaules kausa 4. posmu Ikšķilē sadarbībā ar Latvijas Skrituļslidošanas federāciju organizē sporta klubs Virsotne. Sacensība atbalsta Izglītības un Zinātnes ministrija, Ogres novads un Ogres novada sporta centrs, Ikšķiles pilsēta un Ikšķiles tautas nams, My Skin, K-Uguns, Skibox, Sporta Darbnīca, Kokmuiža, Gardu Muti, Herkuless, Go Games, un Skrīveru saldumi.