Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šāvēji Strautmanis un Rašmane atnes Latvijai vēl vienu Eiropas spēļu medaļu

Ints Megnis
Ints Megnis

Šāvēji Strautmanis un Rašmane atnes Latvijai vēl vienu Eiropas spēļu medaļu
Agate Rašmane un Lauris Strautmanis uz goda pjedestāla. Foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Latvijas labākie ložu šāvēji Lauris Strautmanis un Agate Rašmane pirmdien izcīnīja sudraba medaļu Eiropas spēļu jaukto komandu sacensībās šaušanā ar pistoli 50 metru distancē.

Vispirms kvalifikācijā latvieši sasniedza trešo labāko rezultātu starp desmit komandām, kam sekoja ceturtā vieta pusfinālā un otrā finālā. Priekšā Latvijas šāvējiem bija vienīgi krievi Margarita Lomova un Artjoms Černousovs.

Šaušana 50 metru distancē ar pistoli gan nav olimpiskā disciplīna, tomēr tas nav liedzis Eiropas spēlēs Latvijas medaļu ražu jau papildināt līdz četrām.

Kā zināms, Eiropas spēļu pirmajā dienā sambo cīkstonis Viktors Reško izcīnīja sudrabu, kam svētdien sekoja Strautmaņa bronza šaušanā ar pneimatisko pistoli 10 metru distancē un Madaras Palameikas bronza šķēpmešanā. Strautmanim svētdien pietrūka vien dažas punkta desmitdaļas, lai kvalificētos Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Kopējā medaļu ieskaitē Latvija ar četrām godalgām pacēlusies jau uz 22. pozīciju, kamēr pirmās divas ļoti pārliecinoši ir Krievija un Baltkrievija. Ar pirmdien izcīnīto medaļu Latvijas sportisti jau pārspējuši trīs godalgas, ko pirms četriem gadiem Baku izcīnīja pirmajās Eiropas spēlēs.

     [+] [-]

, 2019-06-24 13:01, pirms 5 gadiem
Sporta lielvalsts,ko neteiks...

     [+] [-]

, 2019-06-24 13:20, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: Sporta lielvalsts,ko neteiks...
Cik pasaulē ir sporta veidu?

     [+] [-]

, 2019-06-24 13:26, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Cik pasaulē ir sporta veidu?
8 ŠTUKAS

     [+] [-]

, 2019-06-24 18:50, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: 8 ŠTUKAS
un pareizini ar sacensību skaitu, ar vietām uz pjedestāla, pieskaiti sievietes, pieskaiti svara kategorijas cīņu sportos... Desmitiem štuku iespēju izcelties! Cik no tā visa ir Latvijai? Kāpēc sauc mūsējos par sporta lielvalsti?