Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Mūsējie ar Eiduku un Vīgantu sastāvā šodien Slovākijā sāks PK sezonu rollerslēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mūsējie ar Eiduku un Vīgantu sastāvā šodien Slovākijā sāks PK sezonu rollerslēpošanā
Foto: FIS rollerski.

Šodien Slovākijas pilsētā Banska Bistricā sāksies šīs sezonas pirmais Pasaules kausa posms distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā, kur pieaugušo un junioru konkurencē 15 valstu sportistu vidū startēs arī astoņi Latvijas pārstāvji ar Patrīciju Eiduku un Raimo Vīgantu priekšgalā.

Uz Banska Bistricu ir devušies astoņi Latvijas izlases pārstāvji – pieci vīrieši un trīs sievietes. Vīriešu sastāvā ir iekļauti Raimo Vīgants un Edgars Bernāns, bet junioros sacentīsies Lauris Kaparkalējs, Aleksandrs Ļūļe un Rainers Paeglis. Savukārt sieviešu konkurencē mūsu komanda būs pārstāvēta ar Patrīciju Eiduku un Kitiju Auziņu, bet pie juniorēm startēs Samanta Krampe.

Slovākijā ir paredzētas trīs sacensību dienas. Šodien dalībniekiem būs jāsacenšas 200m sprintā, kas sāksies ar kvalifikāciju un turpināsies ar izslēgšanas braucieniem, sākot no ceturtdaļfināla. Sestdien ir paredzētas vidējās distances brīvajā stilā ar masu startu, bet svētdien rollerslēpotāji vēlreiz sacentīsies masu startu distancē, tikai šoreiz klasiskajā stilā un pret kalnu.

Pasaules kausa posmos ziemā divas reizes desmitniekā tikusī Eiduka startēs tikai sestdien masu starta distancē brīvajā stilā, bet pārējie plāno piedalīties visas trīs dienas.