Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Marta beigās sāksies 2010.gada ūdenstūrisma sacensību sezona

Jānis Celmiņš

27.martā Skrīveros līdz ar Latvijas Čempionāta Ūdenstūrismā (LČŪ) 1.posma sacensībām tiks oficiāli atklāta 2010.gada ūdenstūrisma sezona Latvijā.

Šā gada sacensību norise plānota 6 posmos, ko pārmaiņus rīko ūdenstūristu klubi un tās tradicionāli norisinās Dīvajas, Amatas, Iecavas, Aiviekstes, Gaujas un Cieceres upju straumēs. Dalībnieki noskaidros uzvarētājus 7 laivu klasēs, gan vīru, gan dāmu, gan jaukto ekipāžu konkurencē. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, sagaidāms, ka populārākā būs piepūšamo laivu klase, tomēr plaša pārstāvniecība būs arī katamarānu, smailīšu, kajaku un krāču plostu jeb raftu klasēs. Amatas posmā aprīļa vidū notiks atlases sacensības, lai noskaidrotu komandu, kas pārstāvēs Latviju pasaules raftinga čempionātā.

Sacensību dalībnieku vidū ir gan ūdenstūrisma veterāni un airēšanas slaloma profesionāļi, tā vienkārši aktīvās atpūtas cienītāji un interesenti bez iepriekšējas pieredzes, kuriem tiek dota iespēja startēt tautas klasē. Paredzams, ka sīva cīņa būs starp Rīgas, Liepājas un Valmieras ūdenstūrisma klubu dalībniekiem.

LČŪ patreizējā veidolā norisinās jau sesto gadu, un ik gadu pulcina vairākus simtus ūdenstūrisma entuziastu un interesentu. 2009.gada čempionāta kopējais dalībnieku skaits tiek lēsts ap tūkstoti. Ūdenstūrisms apvieno airēšanas slaloma, gludūdens airēšanas, orientēšanās un tūrisma elementus. Sacensību mērķis ir popularizēt ūdenstūrismu kā aktīvās atpūtas veidu, paplašināt aktīvo ūdenstūristu skaitu Latvijā, kā arī vairot ūdenstūristu tehnisko meistarību.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Vanaga

     [+] [-]

, 2010-03-23 14:15, pirms 14 gadiem
eu, šis ir labais, jāiet lūkot pēc aira! tagad varētu būt riktīgais ūdenslīmenis

     [+] [-]

, 2010-03-23 15:49, pirms 14 gadiem
uudens buus ne pa knapam. Es bez aira pakjershu arii laivu ;D