Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

ASV golferi triumfē Raidera kausa izcīņā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

ASV golferi triumfē Raidera kausa izcīņā
Raidera kausa ieguvēji ASV komanda
Foto: AFP

Ar pārliecinošu ASV uzvaru ar 16½ pret 11½ pār Eiropas izlasi noslēgusies 37. Raidera kausa izcīņa ''Valhallas'' golfa klubā Luivilā.

ASV izlase atradās vadībā pēc pirmajām divām spēļu dienām un bija iekrājusi divu punktu pārsvaru pār Eiropas komandu. Lai iegūtu Raidera kausu, ASV vakar bija nepieciešams izcīnīt 5½ no izspēlē pieejamajiem 12 punktiem.

Pēdējās dienas taktiskie risinājumi

Pirmajās divās Raidera kausa dienās komandas izspēlēja 16 dubultpartijas – pa astoņām katru dienu. Vakar - pēdējā dienā tika izspēlētas 12 vienspēles, kurās piedalījās visi golferi (dubultpartijās komandu kapteiņi vairākus golferus nepieteica, kas nozīmēja, ka labākajiem bija jāpiedalās vairākās partijās). Eiropas komanda pēdējo dienu uzsāka ar divu punktu deficītu, tāpēc liela nozīmē bija komandas kapteiņa Nika Faldo izvēlētājai taktikai – kurus golferus likt pirmos un kurus pietaupīt pēdējām partijām. Faldo izlēma pēdējām partijām pietaupīt komandas līderus un stabilākos spēlētājus – Greiemu Makdovelu, Ianu Poulteru, Lī Vestvudu un pēdējo divu major turnīru uzvarētāju Padregu Haringtonu. Taču šis Faldo solis cieta neveiksmi. No četriem minētajiem golferiem uzvarēt spēja tikai divi. Un, aizsteidzoties priekšā notikumiem, jāpiemin tas, ka pēdējām četrām partijām turnīra nozīmes vairs nebija. ASV kapteinis Pols Eizingers ar detalizētiem aprēķiniem neaizrāvās un cīņā spēlētājus laida jau pirms turnīra sākuma izvēlētājā secībā. ASV pirmo reizi kopš 1995. gada turnīra trešo dienu uzsāka, atrodoties vadībā.

ASV iesāk pārliecinoši, Eiropai rodas cerības

Pēdējās dienas spēles sākās ar aptuveni 15-20 minūšu intervālu – tiklīdz pirmais spēlētāju pāris bija izspēlējis pirmo bedrīti, tā laukumā devās nākošais pāris.
ASV komandai pirmais cīņā devās Raidera kausa debitants – jaunais un daudzsološais Kims Entonijs, kas negaidīti viegli pārspēja pieredzējušo spāni Serhio Garsiju. Uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešamas tikai 14 bedrītes – tik liels bija Entonija pārsvars. Entonija uzvara deva ASV trīs punktu pārsvaru. Taču Eiropa, pateicoties Roberta Karlsona un Džastina uzvarām attiecīgi pret Džastinu Leonardu un Filu Mikelsonu samazināja ASV pārsvaru līdz minimuma – 10:9.

ASV izdara izšķirošo izrāvienu un uzvar

Trešā partija noslēdzās neizšķirti, kas Eiropai vēl deva cerības uz atspēlēšanos, taču nākošās četras partijas uzvarēja ASV golferi, nodrošinot uzvaru, neskatoties uz to, ka spēlē tobrīd atradās vēl četri spēlētāju pāri.
Uzvaru nesošo partiju ASV komandai uzvarēja pieredzējušais Džims Fjuriks, kas izrādījās pārāks par spāni Migelu Angelu Himenezu. 17. bedrītes izspēlē amerikānim bija vienas uzvarētas bedrītes pārsvars, abi golferi bedrīti veica ar vienādu sitienu skaitu, kas nozīmēja to, ka pēdējo 18. bedrīti nav nepieciešams veikt – ASV varēja līksmot par pirmo uzvaru Raidera kausā kopš 1999. gada. ASV komandai tā ir 25. uzvara Raidera kausa turnīros.

Raidera kausa rezultātu kopsavilkums

KomandaUzv.Zaud.Neiz.
ASV25102
Eiropa771
Lielbrit. un Īrija030
Lielbritānija3151

Papildus informācija par Raidera kausa vēsturi, izspēles formātu un pirmo divu dienu spēļu apskati atrodami pie saistītajiem rakstiem.

Saistītie raksti:
ASV vadībā Raidera kausā arī pēc otrās dienas
Raidera kausā vadībā ASV komanda
Šodien sākas 37. Raidera kausa izcīņa

Izmantotie resursi:
The 2010 Ryder Cup - The 2010 Ryder Cup

  -2 [+] [-]

, 2008-09-22 11:56, pirms 16 gadiem
sasodiits, ku interesanti