Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

EČ sudraba medaļnieks Akmens: "Finišējot nebija ne jausmas, kurš esmu"

Emils Ozerinskis

EČ sudraba medaļnieks Akmens: "Finišējot nebija ne jausmas, kurš esmu"
Roberts Akmens. Foto: Ģirts Kehris

No Eiropas čempionāta smaiļošanā un kanoe ar sudraba medaļu mājās brauc Latvijas sportists Roberts Akmens, kurš pēc otrās vietas iegūšanas smaiļošanas sprintā sniedza interviju LTV "Sporta Sutdijai". Tāpat komentārā dalījās ceturto vietu divniekos ieguvušais Aleksejs Rumjancevs.

Minhenē notikušā Eiropas čempionāta smaiļošanā un kanoe noslēdzošajā dienā Roberts Akmens izcīnīja sudrabu 200 metru distancē. Foto finišā Latvijas sportistam tika fiksēta otrā vieta, paliekot tikai aiz portugāļa Kevina Santuša.

Finālā 37,028 sekundēs finišu sasniegušais Akmens teica: "Tas ir sprints. Finišējot man nebija ne jausmas, kurš es esmu. Cerēju, ka būšu vismaz trijniekā un dabūšu medaļu. Sākumā parādīja, ka esmu pirmais un bija emocijas. Tad pāris minūtes vēlāk parādīja oficiālos rezultātus un portugālis tomēr izšmauca priekšā."

"Pirmais ko iedomājos, kad vēl rādija, ka esmu pirmais - būs patīkami dzirdēt Latvijas himnu. Sanācām kopā ar komandu un redzējām, ka tur bīda vietas uz augšu un leju. Foto finiša attēlā varēja tomēr redzēt, ka esmu otrais," atzina par Eiropas vicečempionu kļuvušais smaiļotājs.

Akmens arī ieskicēja savu sagatavošanos pirms fināla brauciena: "Pusotru stundu pirms starta biju izgājis uz ūdens un paairēju. Pārģērbos, pastaigājos ēnā un veicu savu iesildīšanās rutīnu. Biju ļoti mierīgs un nosvērts. Fokusējos uz startu. Man ir ļoti svarīgi, lai startā pirmie īrieni sanāk labi. Ja tie man izdodas un jūtu, ka esmu labā pozīcijā, tad arī varu aizbraukt līdz pašam galam."

"Tagad piesiešu laivu, kāpsim busā un brauksim mājās. Nav jau te daudz ko svinēt - jābrauc mājās. Sezona ir beigusies. Jāatpūšas un tad jau jāsāk domāt par nākamo sezonu, jo nākamgad ir Eiropas spēles un atlase uz olimpiskajām spēlēm. Septembrī vēl var atpūsties, bet ar oktobri ir jāmauc tālāk," izteicās Akmens, kurš plašākā sarunā pastāstīja arī par situāciju ar laivām pasaules čempionātā un par blāvi rozā veiksmi nesošo cepurīti.

500 metru sacensībās divnieks Aldis Artūrs Vilde/Aleksejs Rumjancevs palika uzreiz aiz pjedestāla, ieņemot ceturto vietu. Ar rezultātu 1:32,349 Latvijas sportisti palika 0,15 sekundes aiz bronzu ieguvušajiem lietuviešiem.

Par sava divnieka startu izteicās Aleksejs Rumjancevs: "Tiešām viss bija labi. Bijām labi sagatavojušies un distance bija perfekta. Nesanāca aizķērties par to medaļu. Ir prieks par ceturto vietu, bet ir arī... nu jūs paši saprotiet. Mūsu braucienā iepūta pretvējš, tādēļ taktika katrai komandai ir savādāka.Ir tie kas jau ar pašu sākumu brauc un ir tādi, kas vidū nedaudz atlaiž. Tādēļ vajadzēja braukt gudri, lai pietiek spēka līdz galam. To mēs arī izdarījām."

Rumjancevs arī ieskicēja pārkāpšanu no vieninieka laivas uz divnieku: "Es nezinu, kurš kuru vēl pavilks uz priekšu. Aldis mani vai es viņu. Mums katram ir savas priekšrocības. Man tas ir ātrums, Aldim tā ir izturība. Mēs katrs dodam viens otram to labāko. Vēl jāņem vērā, ka ir nomainītas olimpiskās distances, tādēļ ir jāmeklē risinājumi un jāskatās uz olimpiskajām distancēm. Ja vēl aizvien būtu 200 metri vieniniekā vai divienkā, tad vēl aiz vien man būtu šī distances. Savukārt Aldis ir pēdējo piecu gadu Latvijas labākais 500 metros Latvijas čempionātā. Pagaidām neviens viņu nevinē. Tā kā mums numur viens piecsimtniekā."

Izmantotie resursi:
https://www.youtube.com/c/SportaStu...

     [+] [-]

, 2022-08-22 12:21, pirms 2 gadiem
Tas bija mulsinoši, arī tiešsaistes rezultāti sākumā parādīja, ka Roberts ir uzvarējis. Smaiļošanā jau 200m distance paliks, bet žēl, ka ņem ārā no OS programmas. Cerams, ka Robertam izdosies tik pat veiksmīgi turpināt citā distancē un varbūt arī kādā divniekā. Prieks, ka ieguldītais darbs un grūtību pārvarēšana attaisnojās

https://sportacentrs.com/podkasts_a...

     [+] [-]

, 2022-08-22 12:41, pirms 2 gadiem
"Trīnieks" - tas ir vērtējums, ko tu saņēmi latviešu valodā, iegūstot apliecību (nevis atestātu) par pamatizglītību, Ozerinski.