Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šāvējam Strautmanim septītā vieta Eiropas spēlēs

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šāvējam Strautmanim septītā vieta Eiropas spēlēs
Lauris Strautmanis. Foto: Latvijas šaušanas federācija

LETA. Latvijas šāvējs Lauris Strautmanis ceturtdien Vroclavā ierindojās septītajā pozīcijā Eiropas spēļu sacensībās šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē.

Kvalifikācijā Strautmanis ar 583 punktiem sasniedza labāko rezultātu, kamēr Emīls Vasermanis ar 575 punktiem ierindojās 19. pozīcijā starp 36 šāvējiem. Finālā, kurā sacentās astoņu labāko rezultātu īpašnieki kvalifikācijā, Strautmanis sašāva 147,3 punktus un tika atsijāts pēc pirmajām trīs kārtām, pēc kurām cīņu par godalgām turpināja seši šāvēji.

Tikmēr sieviešu sacensībās Latviju pārstāvēja Agita Rašmane, kura ar rezultātu 568 punkti ierindojās 18.vietā 38 šāvēju vidū. Lai tiktu finālsacensībās bija jātiek pie vismaz 575 punktiem.

Eiropas trešajās spēlēs Latviju pārstāv 96 sportisti 17 sporta veidos. Sacensības no 21.jūnija līdz 2.jūlijam notiks Krakovā un Mazpolijas reģionā. Eiropas spēles notiek reizi četros gados. Pirmās spēles notika 2015.gadā Baku, bet otrās - 2019.gadā Minskā.

Izmantotie resursi:
LETA