Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Mūsu junioru šāvēji Eiropas čempionātā trešajā desmitā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mūsu junioru šāvēji Eiropas čempionātā trešajā desmitā
Foto: DNA India

Pirmajā sacensību dienā Eiropas čempionātā šaušanā, kas norisinās Horvātijā, junioru konkurencē trijiem Latvijas pārstāvjiem izdevās iekļūt trīsdesmitniekā, Ingrīdai Mendriķei izcīnot 23.vietu, Elīzai Rasiņai iegūstot 26.vietu, bet Danielam Vilciņam ieņemot 27.vietu.

Junioru konkurencē meitenēm ar pneimatisko pistoli no 10m 46 dalībnieču vidū bija arī trīs Latvijas pārstāves. Ingrīda Mendriķe uzrādīja vislabāko rezultātu (558) no mūsējām un ieguva 23.vietu. Ingrīdai ne tik sekmīga sanāca pirmā no sešām sērijām, kur viņa ieguva 88 punktus, bet labākā sanāca ceturtā sērija ar 97 punktiem. Līdz finālam, kur kvalificējās astoņas labāks, pietrūka tikai 8 punktu. Jebkurā gadījumā Ingrīda parādīja, ka fināls bija reāli sasniedzams. Divus punktus mazāk nekā Mendriķe nopelnīja 26.vietu ieguvusī Elīza Rasiņa, kurai arī pirmajā sērijā neizdevās sasniegt 90 punktu robežu, bet pēc tam rādīja labāku sniegumu. Tikmēr 31.vietā ierindojusies Rūta Leila Spriņģe iesāka vislabāk no mūsējām, taču beigās ar 554 punktiem nācās ļoti blīvajos rezultātos palikt ārpus trīsdesmitnieka.

Junioru puišiem 10m ar pneimatisko pistoli Mendriķes punktu ražu (558) atkārtoja Daniels Vilciņš, kurš iesāka lieliski ar 97punktiem pirmajā sērijā, taču 87 punkti trešajā un 91 punkts sestajā sērijā neļāva Vilciņam tikt finālā, līdz kuram pietrūka desmit punktu. Vilciņš 49 dalībnieku vidū ieņēma 27.vietu. Junioriem 10m ar pneimatisko šauteni 43 dalībnieku konkurencē 34.rezultātu uzrādīja Didzis Aleksāns, kura kontā 610,4 punkti, līdz fināla astotniekam pietrūkstot 11,5 punktiem.