Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Beisbols šajā nedēļas nogalē

Beisbols šajā nedēļas nogalē
Didzis Doveika un Kristaps Aizupietis
Foto: Jānis Ertners

Šajā nedēļas nogalē (23. un 24.maijā) Rīgā, Ezermalas ielas laukumā notiks pārceltais Latvijas Besibola Līgas 1.divīzijas pirmais aplis. Savā starpā tiksies abas Rīgas komandas – "Riga Diamonds/Latvijas Universitāte" un "Riga Lions", kā arī "Baldones Baroni".

Sestdien pirmajā spēlē savā starpā spēkosies "Riga Diamonds/LU" ar "Riga Lions". Spēles sākums 11:00. Savukārt dienas otrajā pusē, pulksten 14:30, cīņa notiks starp "Baldones Baroniem" un "Riga Diamonds/LU" komandām.

"Riga Diamonds/LU" un "Riga Lions" spēles vienmēr ir izvertušās par īstu cīņu par katru punktu. Pēdējā spēlē, kas norisinājās 17.maijā, uzvaru svinēja "Riga Diamonds/LU" ar rezultātu 7:17. Spēle bija kārtējais Rīgas komandu dērbijs. No pagājušā gada 26. jūlija visas pēdējās 5 savstarpējās spēles bija uzvarējuši "Riga Lions". Tas, varbūt, bija iemesls, kāpēc "Riga Lions" nolēma neizlikt savu labāko pičeri Kristapu Dušeli pret "Diamonds/LU" komandu. Savukārt mājiniekiem sāka mest Kristaps Aizupietis, kurš nopelnīja savu pirmo sezonas win(1-0) (6IP, 7R, 3ER, 9H, 4K, 7BB, ERA 4.50). Spēli noslēdza Andis Ansons, kuram šī nedēļas nogale bija ļoti veiksmīga uz pičera kalniņa. Andim Ansonam šajā spēlē (2IP, 0R, 1H, 3K, 0BB, ERA 0.00). Līdz ar to A.Ansons ir absolūti pirmais pičeru efektivitātes (ERA) rādītājā "Riga Diamonds/LU" komandā un visā līgā.

Otrā dienas spēle starp "Riga Diamonds/LU" un "Baldones Baroniem", solās būt tikpat interesanta kā šo komandu pedēja cīņa 16.maijā, kad ar rezultātu 7:5 uzvaru svinēja "Riga Diamonds/LU" komanda. Visu spēli priekšā bija "Baldones Baroni", tikai vienā no pēdējiem uzbrukumiem "Riga Diamonds/LU" komandai izdevas izlīdzināt rezultātu un pat izvirzīties vadībā, kas arī bija šīs spēles lūzuma punkts. Mazā rezultāta iemesls ir kvalitātīvs pičings no abu komandu puses un laba spēle aizsardzībā. "Riga Diamonds/LU" vienībai starta pičeris Igors Aleksejevs, no decision (0-0), (6IP, 5R, 4ER, 5H, 11K, 6BB, ERA 6.00), relief Andis Ansons, win(1-0), (3IP, 0H, 6K, 0BB, ERA 0.00). "Baldones Baronu" starta pičeris Gerogs Barons, no decision(0-0), (2IP, 1R, 1ER, 1H, 2K, 1BB, ERA 4.50), relief Kaspars Šternfeldsm, no decision (0-0),(5IP, 3R, 3ER, 3H, 6K, 4BB, ERA 5.40) un neveiksmīgs “save” no Valērija Pluņģa, blown save(1), loss (0-1), (1IP, 3R, 3ER, 2H, 1K, 2BB, ERA 27.00).

Svētdien, 24.maijā pulksten 11:00, savā starpā tiksies "Baldones Baroni" ar "Riga Lions". Pēdējā cīņā, 16.maijā, starp šīm komandām beidzās ar "Riga Lions" pārliecinošu uzvaru 7 īningos ar rezultatu 1:13. Baldones komandai tā spēle bija otrā spēle pēc kārtas. Izskatijās, ka Baldones komanda visu spēku un cīņas sparu bija atstājuši spēle pret "Diamonds/LU" vienību, kur tikai pašas spēles galotnē atzina pretinieku pārakumu. "Baldones Baronu" komanda šajā spēlē bija izlikusi laukuma arī vairākus rezervistus, atļaujot pamatsastāva spēlētājiem atpūsties.

Savukārt "Riga Lions" spelētājs Kristaps Dūšelis šajā spēlē uzsita šīs sezonas pirmo 3-run homerun.

Baldones Baronu komanda solās šajā spēļu aplī izlikt savu visspēcīgāko sastāvu un cīnīties par pirmajām uzvarām šajā sezonā. Arī abas Rīgas komandas ir gatavas cīnīties par katru punktu.

Savukārt svētdien, 24.maijā, Jelgavā norisināsies Latvijas Beisbola Līgas 2.divīzijas 2.aplis. Pirmajā aplī visās spēlēs uzvaru svinēja "Riga Diamonds/LU 2" komanda. 1.aplis neiztika arī bez traumām, kur pēc neveiksmīga ķēriena saskrējās divi "Diamonds/LU 2" spēlētāji – Uldis Tučs un Dainis Sviķis. U.Tučs neskatoties uz traumu ir atsācis treniņus un ir gatavs cīņai Jelgavā.

Pirmājā spēle, pulksten 10:00, savā starpā spēkosies "Jelgavas Hercogi" ar "Diamonds/LU 2". Otrajā dienas spēle, pulksten 13:00, "Diamonds/LU 2" pretī stāsies "Valmieras Patronas" komanda un dienas pēdējā spēlē, pulksten 16:00, "Jelgavas Hercogi" uzņems "Valmieras Patronas" komandu.

beisbols.lv
rigadiamonds.com
rigalions.com
baroniem.lv

  +3 [+] [-]

, 2009-05-22 12:02, pirms 15 gadiem
Kad Yenkees uzaicinās uz draudzības spēli???

  +1 [+] [-]

, 2009-05-22 13:19, pirms 15 gadiem
Nebūšu rupjš, bet Yenkees s***. tad jau labāk ar Valmieras Patronas uzspēlēt