Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā standartdejās abi Latvijas pāri ceturtdaļfinālā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiropas čempionātā standartdejās abi Latvijas pāri ceturtdaļfinālā
A.Rogovneko/A.Vorončuka. Foto:A.Kravčuks

Dānijas pilsētā Orhusā notikušajā Eiropas čempionātā pieaugušajiem Standartdeju (ST) programmā 61 pāra konkurencē abi mūsējie iekļuva ceturtdaļfināla divdesmitčetriniekā – Latvijas čempioni Andrejs Ragovenko un Anna Vorončuka ieguva 22.vietu, bet vicečempioni Edgars Līnis un Elīza Ancāne tūdaļ aiz viņiem 23.vietā. Par uzvarētājiem kļuva Dānijas pāris Emanuels Valeri un Tanja Kehleta.

Ja galvaspilsēta Kopenhāgena ir slavena ar tradicionālajām starptautiskajām reitinga sacensībām februāra vidū „Copenhagen open”, tad Dānijas otra lielākā pilsēta Orhusa kļuvusi leģendāra un ir ļoti labi pazīstama dejotāju vidū ar lielo čempionātu rīkošanu, jo kaut vai pēdējo desmit gadu laikā tur ir notikuši septiņi Pasaules un Eiropas čempionāti. Latvijas pāriem Orhusa saistījās ar labām atmiņām, jo tur Rogovenko/Vorončuka 2009.gada rudenī pasaules čempionātā pieaugušajiem sasniedza savu labāko līdzšinējo rezultātu – 18.vietu, bet Līnis/Ancāne 2008.gadā pasaules čempionātā jauniešiem(16-18.g.) 10 dejās iekļuva pusfinālā un ieguva 10.vietu.

Pēc pirmajām divām kārtām Rogovenko/Vorončuka ar 17.rezultātu iekļuva ceturtdaļfinālā, kaut arī minimālas, bet tomēr saglabājot cerības uz pusfinālu, savukārt, Līnis/Ancāne kā pēdējie iekļuva ceturtdaļfinālā, taču tas šim pārim, kuri pirms pieciem gadiem bija finālā 5.vietā Eiropas čempionātā jauniešiem (16-18.g.), ir labs panākums, jo pirmo reizi šāda līmeņa sacensībās ir sasniegts labākais divdesmitčetrinieks pieaugušo grupā. Ceturtdaļfināls abiem mūsējiem izrādījās pēdējā kārta. Rogovenko/Vorončuka ,atkārtojot pagājušā gada rezultātu, ieņēma 22.vietu (2011.gadā viņi bija vienīgo reizi pusfinālā, iegūstot 12.vietu – aut.piez.), bet Līnis/Ancāne no kluba biedriem atpalika tikai vienu punktu un ierindojās 23.vietā. Rogovenko/Vorunčuka vairāk kā pusgadu dēļ partnera veselības problēmām ir maz trenējušies, līdz ar to arī pēdējā laikā viņi nav labākajā formā, un kluba biedri Līnis/Ancāne ne tikai Eiropas čempionātā, bet arī iepriekšējās sacensībās pirms tam ir „minuši uz papēžiem”. Abu mūsu pāru līdzīgu rezultātu rādīja arī līdzjutēju aptauja pirms čempionāta, kurā Rogovenko/Vorončuka tikai pāris balsis bija priekšā Līnim/Ancānei. Ar Eiropas čempionātā parādīto sniegumu Rogovenko/Vorončuka ir apmierināti un vērtē to kā labu, taču vietas ziņā bija cerēts nedaudz augstāk, proti, ierindoties tādā pašā vietā, ar kādu iegājuši ceturtdaļfinālā, jo līdz 17.vietai esot pietrūkuši tikai 6 punkti (maksimālais punktu skaits šajās sacensībās katrā kārtā bija 45 (9x5 – 9 tiesneši un 5 dejas) – aut.piez.).

Finālā, kā jau to varēja gaidīt, pārliecinoši par uzvarētājiem kļuva 2011.gada Pasaules čempioni Emanuels Valeri un Tanja Kehleta no Dānijas, kuriem tā bija pirmā uzvara Eiropas čempionātā. Astoņi tiesneši viņiem lika pirmās vietas visās piecās dejās, vienīgi Vācijas tiesnese trijās dejās dāņu pārim ielika otrās vietas, pirmās piešķirot savam vācu pārim – Simonem Segatore (tāpat kā Emanuels Valeri, arī Simone Segatori ir itālis – aut.piez.) un Anetei Sudolai, kuri izcīnīja sudraba medaļas. Trešajā vietā ierindojās Krievijas pāris Sergejs un Olga Konovalcevi, atkārtojot pirms trim gadiem Maskavā paveikto. Visaugstāk no baltiešiem tika Lietuvas pāris Vaidotas Lācītis un Veronika Golodņeva, kas iekļuva pusfinālā, izcīnot 10.vietu, bet ziemeļu kaimiņi igauņi palika ārpus ceturtdaļfināla.

Šo sestdien Moldovas galvaspilsētā Kišiņevā norisināsies Eiropas čempionāts 10 dejās jauniešiem, kur mūsu valsti pārstāvēs Everts Gulbis un Elīna Kalvāne. Pērn Aleksandrs .Aņiščenko un Diāna Mackēviča bija 10.vietā.

Vai E.Gulbis/E.Kalvāne uzlabos A.Aņiščenko/D.Mackēvičas rezultātu?

  • 54

  • 19