Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Riekstiņš: "Valstij nelojāli cilvēki nedrīkst ieņemt amatus Latvijas sporta organizācijās"

Agris Suveizda

Riekstiņš: "Valstij nelojāli cilvēki nedrīkst ieņemt amatus Latvijas sporta organizācijās"
Sandis Riekstiņš. Foto: Saeimas preses dienests

Šodien Sporta apakškomisijā Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers un Latvijas Sporta federāciju padomes valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis informēja par līdz šim paveikto. Kā atzīmēja apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš, Sporta apakškomisija plāno tuvāko nedēļu laikā atgriezties pie šī jautājuma, pārrunājot turpmākos nepieciešamos soļus.

"Valstij nelojāli cilvēki nedrīkst ieņemt amatus Latvijas sporta organizācijās, kuras saņem valsts finansējumu. Nevar sēdēt un neko nedarīt, gaidot kādus likuma grozījumus, jo morāle nav likumā ierakstāms jautājums. Sporta nozares pārstāvjiem pašiem ir aktīvi jārīkojas un jāsaprot, ka šādiem cilvēkiem nav vietas Latvijas sporta organizācijās," Saeimas mājaslapā citēts Riekstiņš.

Deputāti pārrunāja arī izskatīšanai Saeimā nodotos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās. "Aicinu Latvijas Olimpisko komiteju un sporta federācijas nekavēties un teikt saviem biedriem, ka vairs netolerēsim valstij nelojālus izgājienus,” sacīja Riekstiņš, uzsverot, ka Sporta apakškomisija kopā ar nozares pārstāvjiem pārrunās, ko vēl būtu nepieciešams iekļaut likumā.

Tikmēr parlamenta deputāts Ralfs Nemiro teica, ka patlaban ir optimāls brīdis, lai sakoptu Sporta likumu kopumā. Bijušais ekonomikas ministrs uzskata, ka Sporta likums ir novecojis, tādēļ iesaka sporta organizācijām un politiķiem veidot kopīgu darba grupu, kas pārskatītu pašreizējo Sporta likumu. Deputāts norādīja, ka izskatīšanas procesā esošie grozījumi Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētiem spēlētājiem vai komandām piedalīties sporta sacensībās Krievijā un Baltkrievijā, rada iespēju veikt citus grozījumus likumā.

Izmantotie resursi:
https://www.saeima.lv/lv/aktualitat...
LETA

  +3 [+] [-]

, 2022-03-22 12:21, pirms 3 gadiem
LFF un LHF būtu pirmie kas jāiztīra. Pirmaja ir bandīti kuri pat īsti latviešu valodu nav spējuši iemācities, otrajā pilna ar putlera grūpijām. Protams, viens otrs purns arī basketbola savienībā būtu pārbaudams

     [+] [-]

, 2022-03-22 12:22, pirms 3 gadiem
Pamodās

     [+] [-]

, 2022-03-22 14:19, pirms 3 gadiem
Gudra runāšana... Tad izmēziet derdzīgo ex-KGBšņiku Savicki ārā no tenisa federācijas! Kurš uzņemsies?!

     [+] [-]

, 2022-03-22 19:40, pirms 3 gadiem
Karlo rakstīja: Gudra runāšana... Tad izmēziet derdzīgo ex-KGBšņiku Savicki ārā no tenisa federācijas! Kurš uzņemsies?!
Savickis starpcitu no KHL padomes izstājās 28. Februāri, daudz ātrak kā liela daļa sportisti vel turpināja startēt.

     [+] [-]

, 2022-03-22 20:01, pirms 3 gadiem
Ragazzi rakstīja: Pamodās
Tiešām pamodās, laikam kādu šaiku pamodināja okupantu bumbu sprādzieni Ukrainā. Latvija neatkarīga jau 30 gadus..