Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Starptautiskās Kērlinga federācijas prezidente slavē Rīgā notiekošo čempionātu

Jānis Pārums

Starptautiskās Kērlinga federācijas prezidente slavē Rīgā notiekošo čempionātu
Keita Kaitnesa un Aldons Vrubļevskis
Foto: Dmitrijs Suļžics, f64

Piektdien, 22.martā, Starptautiskās Kērlinga federācijas prezidente Keita Kaitnesa tikās ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadību. Tikšanās laikā tika apspriests Rīgā notiekošais Pasaules čempionāts kērlingā sievietēm, kā arī tika runāts par nākamajā gadā Sočos gaidāmajām ziemas Olimpiskajām spēlēm.

Visu šo nedēļu „Volvo ledus hallē” Rīgā risinās Pasaules čempionāts kērlingā sievietēm, kurā pulcējas 12 spēcīgākās planētas valstsvienības. 12 labāko komandu skaitā ir arī Latvijas kērlinga spēlētājas, kuras gan turnīrā izcīnīja tikai vienu uzvaru pār spēcīgajām Šveices kērlingistēm un turnīrā palika pēdējā, 12.vietā. Par spīti daudzajām neveiksmēm, Latvijas sieviešu kērlinga izlase decembrī piedalīsies 2014.gada Soču ziemas Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Vērot Pasaules čempionātu sievietēm ir ieradusies arī Starptautiskās Kērlinga federācijas prezidente Keita Kaitnesa, kura tikšanās laikā ar LOK prezidentu Aldoni Vrubļevski akcentēja burvīgi saorganizēto čempionātu.

„Latvija ir sarīkojusi brīnišķīgu čempionātu un izlases no visas pasaules šeit jūtas ļoti labi. Ja tas būtu iespējams, tad Latvijai atļautu rīkot atkārtotu pasaules čempionātu kērlingā, kaut vai pēc pāris dienām. Latvijā dzīvo patiešām ļoti jauki cilvēki un man žēl, ka Latvijas izlases kērlingistēm šis čempionāts neizdevās, taču esmu pārliecināta, ka jūsu meitenēm Soču ziemas Olimpiskajām spēlēm izdosies kvalificēties decembrī paredzētajā kvalifikācijas turnīrā. Novēlēšu viņām veiksmi”.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis sarunā ar Kaitnesu akcentēja, ka šis čempionāts ir nākamais lielākais Latvijā sarīkotais turnīrs pēc 2006.gada Pasaules čempionāta hokejā. „Kērlings Latvijā tikai tagad kļūst arvien populārāks un šis Pasaules čempionāts sievietēm, to tikai vairos. Redzu kādu ažiotāžu šis turnīrs ir sacēlis, jo ne katrs čempionāts var iegūt tādu skatītāju interesei visā pasaulē. Mūsu meitenēm šī pieredze ļauj krietni augt savā meistarībā un es ļoti ceru, ka pēc gada, Soču ziemas Olimpiskajās spēlēs, Latvijas Olimpiskās delegācijas sastāvu papildinās arī kērlings”.

Kaitnesa kērlingā ir jau kopš 1980. gada. No 1997. līdz 1998.gadam Kaitnesa darbojusies par prezidenti „Royal Caledonian Curling Club Ladies Branch” organizācijā, bet pēc tam pārcēlusies vairākus pakāpienus augšup uz kērlinga sporta veida starptautisko federāciju. Kopš 2000.gada Kaitnesa aktīvi darbojusies ratiņkērlinga attīstībā, panākot to, lai šis sporta veids tiktu iekļauts paralimpiskajās spēlēs. Kaitnesa Starptautiskās Kērlinga federācijas prezidentes amatā stājās 2010.gadā.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Mālmeisters, LOK preses sekretārs

     [+] [-]

, 2013-03-22 16:32, pirms 12 gadiem
Super!

     [+] [-]

, 2013-03-22 21:19, pirms 12 gadiem
Un ļoti slavēja mājaslapas "ātrumu", un latviešu valodu tanī!

     [+] [-]

, 2013-03-23 08:38, pirms 12 gadiem
Un SC nevarēja uzrakstīt 1/4daļa spēles?

     [+] [-]

, 2013-03-23 11:26, pirms 12 gadiem
kas tas par bebru viņai blakus?