Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Arī šauteņnieki ar panākumiem nostartējuši starptautiskajās sacensībās Igaunijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Arī šauteņnieki ar panākumiem nostartējuši starptautiskajās sacensībās Igaunijā
Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē Igaunijas pilsētā Hāpsalu notika Ilmāra Randma 33.piemiņas sacensības ložu šaušanā, kur sacentās sportisti no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas. Tāpat kā pistoļnieki arī Latvijas šauteņnieki izcēlušies ar atzīstamiem rezultātiem.

Vakar jau ziņojām, ka šajās starptautiskajās šaušanas sacensībās Igaunijā panākumus guvuši Latvijas pistoļnieki. Arī šauteņnieki mājās no Igaunijas pārradušies ar uzvarām un godalgotām vietām.

Šaušanā ar pneimatisko šauteni tukumniecei Unai Birkmanei 3.vieta ar rezultātu 384 punkti. Aizputes sportistam Rolandam Liepiņam šajā vingrinājumā 373 punkti un 2.vieta.

Šaušanā ar mazkalibra šauteni no trim stāvokļiem (guļus, stāvus, no ceļa) Aizputes sportiste Kate Katrīna Lietavniece izcīnīnija uzvaru (276 punkti). Dobeles sportistēm Anetei Tukišai 274 punkti - 2. vieta, bet Amanda Zandersone ar 271 punktu ieguva 3.vietu. Puišu konkurencē Krāslavas sportists Alģis Berestņevs izcīnīja 2.vietu ar sašautiem 274 punktiem. Aizputniekam Rolandam Liepiņam 269 punkti un 3.vieta.

Šaušanā ar mazkalibra šauteni no stāvokļa guļus vecuma grupā līdz 18 gadiem Rolands Liepiņš ieguva 285 punktus, kas deva 2.vietu. Dobeles sportistam Mārtiņam Bergmanim 3.vieta ar sašautajiem 282 punktiem. Meiteņu konkurencē Katei Katrīnai Lietavniecei nopelnīja 288 punktus un svinēja uzvaru. Unai Birkmanei 3.vieta ar sašautajiem 285 punktiem.

Jauniešu līdz 15 gadu vecumam konkurencē viss goda pjedestāls atkal Latvijas sportistiem – dobelniekiem Aleksandram Bargatinam 281 punkts (1.vieta), Jānim Tukišam 279 punkti (2.vieta), bet tukumniekam Jurģim Gulanam 274 punkti (3.vieta). Meiteņu konkurencē dobelnieces Anete Tukiša un Amanda Zandersone bija labākās, sašaujot attiecīgi 289 un 284 punktus. Krāslavas sportistei Lijai Ignatjevai 283 punkti un godpilnā 3.vieta.

Kopvērtējumā, vērtējot mazkalibra un pneimatiskās šautenes vingrinājumu rezultātus, jaunietēm 1.vieta Anetei Tukišai, savukārt puišu konkurencē 3.vieta Aleksandram Bargatinam.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaušanas Federācija