Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Titulētā un divus gadus izlaidusī vingrotāja Bailza startēs savā sestajā pasaules čempionātā

Agris Suveizda

Titulētā un divus gadus izlaidusī vingrotāja Bailza startēs savā sestajā pasaules čempionātā
Simona Bailza. Foto: AP/Scanpix

LETA--AP. ASV vingrotāja Simona Bailza startēs savā sestajā pasaules čempionātā, trešdien pavēstīja ASV Vingrošanas federācija.

Bailza augusta sākumā aizvadīja pirmās sacensības kopš Tokijas olimpiskajām spēlēm, lielā psiholoģiskā spiediena dēļ izlaižot apmēram divus gadus, bet pēc tam viņa arī sacentās ASV čempionātā un tika pie sava astotā nacionālā čempiontitula.

Pēc veiksmīgā starta ASV čempionātā, kas kalpoja par atlases sacensībām, 26 gadus vecā sportiste tika iekļauta ASV komandā startam pasaules meistarsacīkstēs, kurās viņa startēs sesto reizi. ASV vingrotājas komandu sacensībās pasaules čempionātos uzvarējušas sešas reizes pēc kārtas.

Bailza, kura kopā ir izcīnījusi 32 olimpiskās un pasaules čempionāta medaļas, ir pasaules medaļām bagātākā vingrotāja. Viņa Tokijas olimpiskajās spēlēs sākotnēji ieradās izcīnīt sešas zelta medaļas, taču ieguva tikai bronzas godalgu vingrojumā uz baļķa.

Pasaules čempionāts Beļģijas pilsētā Antverpenē norisināsies no 30. septembra līdz 8. oktobrim.