Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” astotā sezona sāksies sestdien Smiltenē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šo sestdien, 24. jūlijā, beidzot varēs notikt Latvijā populārākā taku skrējiena seriāla “Stirnu buks” astotās sezonas pirmais posms, kas tiks aizvadīts Vidzemes mazpilsētā Smiltenē. Šarmantajā Smiltenē “Stirnu buks” norisināsies pirmo reizi. Par sacensību centru organizatori nolūkojuši gleznaino Tepera ezera krastu.

Smiltene ir ļoti labs galamērķis, ko parādīt ne mazums skaistu vietu redzējušajiem stirnu bukiem. Protams, plāns bija taisīt posmu maijā, bet ierobežojumu dēļ nebija šādas iespējas. Smiltene kā viens no sacensību posmiem jau bija paredzēts pērn, tāpēc trases apzinātas jau iepriekš. “Ja citviet ir mežonīgāks apvidus, kur braucam ar savu pļaujmašīnu, tad Smiltenes pusē nekas tāds mums nav jādara. Te viss ir labi, ieskrietas un iemītas takas, forši cilvēki un atsaucīga pašvaldība,” tā galvenais organizators Rimants Liepiņš.

“Stirnu buki” darīs visu prātīgi, cik nu saprātīgi to var, šobrīd ko organizējot, ievērojot visus pulcēšanās un publisku pasākumu rīkošanas ierobežojumus. Sacensībās vienlaikus drīkst piedalīties 450 dalībnieku (kopā ar organizatoriem šis skaitlis šobrīd nedrīkst pārsniegt 500), tādēļ tās tiks organizētas viļņos. Sezonas pirmā posma trase vedīs Smiltenes piepilsētas mežos, bet tās starta un finiša zona ir pilnībā norobežota no apmeklētājiem, kuri nav sacensību dalībnieki.

Kā ierasts dalībniekiem tiek piedāvātas dažāda garuma distances – “Gardu muti Susurs” distance bērniem (~1km), Latvijas Valsts mežu taku skriešanas čempionāts skolu jauniešiem (~6km), “Ej! Vāvere” distance (~6km), “Gjensedige Zaķis” distance (~13km), “Venden Stirnu buks” distance (~22km) un distance “Garmin Lūsis” (~34km).

Vairāk informācijas: Stirnubuks.lv – taku skrējiens |...

     [+] [-]

, 2021-07-21 14:35, pirms 3 gadiem
Būtu labi ierīkot vairākus starpfinišus, kā ar iepriekšējo laika sistēmu, jo pagājušajā reizē, ar čipu numurā, čaļi un beibes grieza stūrus uz nebēdu!
It īpaši tie, kuri uz kaut ko pretendēja kopvērtējumā.