Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Baltijas kausu ložu šaušanā iegūst Latvijas komanda

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Baltijas kausu ložu šaušanā iegūst Latvijas komanda
Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

No 17. līdz 19.jūnijam Dobeles šautuvē un Dobeles sporta centrā norisinājās Baltijas kauss ložu šaušanā, uzvaru kopvērtējumā svinot Latvijas komandai.

Sacensību trešajā dienā, 19.jūnijā, sacensību dalībnieki sacentās ātršaušanā ar mazkalibra pistoli pa mērķi ar melno apli un šaušanā ar mazkalibra šauteni no stāvokļa guļus. Ātršaušanā ar mazkalibra pistoli vīriešu konkurencē visas medaļas Latvijas sportistiem – Lauris Strautmanis bija pirmais, Emīls Vasermanis ieņēma otro vietu, bet Rihards Zorge – trešais.

Junioru konkurencē Baltijas kausu ieguva Daniels Vilciņš no Latvijas, otrais bija Lietuvas sportists Karols Belevičs, bet trešais - Dmitrijs Ivanovs no Latvijas.

Sieviešu konkurencē Baltijas kausa ieguvēja Jekaterina Ždanova, otrā vieta Latvijas sportistei Anitai Krieķei-Jermacānei, bet bronzas medaļa tika Kristina Kīskai no Igaunijas. Junioru konkurencē Lietuvas sportistei Ugnei Vackelionitei čempiones tituls, Rūtai Leilai Spriņģei no Latvijas otrā vieta, bet Lietuvas juniore Patricija Jasukaitite ierindojās trešajā vietā.

Šaušanā ar mazkalibra šauteni (60 šāvieni no šaušanas stāvokļa “guļus”) sieviešu konkurencē Baltijas kausa ieguvēja Marianne Tavits no Igaunijas. Otrajā vietā Dana Soskova no Latvijas, trešajā Valerija Dušenko no Lietuvas

Juniorēm atkal viss goda pjedestāls Igaunijas sportistēm - Susanna Sule, Marlēna Risāra, Kristina Moldere. Vīriešu konkurencē par visiem pārāks bija Lietuvas olimpietis Karolis Girulis. Otrā vieta Meelis Kiisk no Igaunijas. Trešais – Latvijas komandas dalībnieks Mareks Mjadjuta.

Junioru konkurencē Latvijas šāvējs Jānis Lasmanis ieguva pirmo vietu. Otrais bija Manfreds Kuks no Igaunijas, bet trešais - Roberts Lignickis no Latvijas.

Komandu kopvērtējumā Baltijas kausu izcīnīja Latvijas komanda, otrajā vietā Lietuva, bet trešajā - Igaunijas ložu šaušanas komanda.

Baltijas kauss ložu šaušanā notiek katru gadu un rotācijas kārtībā to organizē katra no Baltijas valstīm – Igaunija, Latvija, Lietuva. Pērn Baltijas kauss norisinājās Lietuvā, Rokišķos. Nākošgad sacensības organizēs Igaunija.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas valdes locekle