Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Akmens spraigā cīņā uzvar “Sudraba airos”

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Akmens spraigā cīņā uzvar “Sudraba airos”
Roberts Akmens. Publicitātes foto.

Vakar Limbažos tika aizvadītas tradicionālās kanoe airēšanas un smaiļošanas sacensības “Sudraba airi”, kur 200m smaiļošanā ātrākie bija Roberts Akmens un Madara Aldiņa vieniniekos, kā arī Aldis Artūrs Vilde ar Kasparu Tīklenieku divniekos, bet kanoe airēšanā divas reizes nepārspēts bija Ansis Grišāns – gan individuāli, gan divniekos kopā ar Staņislavu Leščinski.

Lai arī nestartēja 2017.gada pasaules vicečempions Aleksejs Rumjancevs, 200m smaiļošanā vīriešiem tik un tā piesaistīja vislielāko interesi un arī sarūpēja visspraigāko cīņu par uzvaru, jo galvenajam favorītam un Olimpisko spēļu ceļazīmi izcīnījušajam Robertam Akmenim sīvu konkurenci sastādīja abi pārinieki divniekos – Aldis Artūrs Vilde un Kaspars Tīklenieks. Talsinieks Akmens uzvarēja, taču tikai sekundes desmitdaļu viņam piekāpās salacgrīvietis Tīklenieks, bet godalgoto trijnieku noslēgušais vidridžnieks Vilde no uzvarētāja atpalika 0,7 sekundes. Sievietēm Madara Aldiņa (Lucavsalas airi) finišēja pirmā, par pusotru un divām sekundēm apsteidzot Katrīnu Smiltnieci un Lauru Skukausku.

Kanoe airēšanā 200m pārliecinošu uzvaru izcīnīja Ansis Grišāns no Brocēnu NBJSS, kurš par 1,7 sekundēm apsteidza pēdējā pusotra mēneša laikā starptautiskajā arēnā labus rezultātus uzrādījušo jelgavnieku Robertu Lagzdiņu. Vēl pussekundi vēlāk finišēja trešās vietas ieguvējs Staņislavs Ļeščinskis. Divniekos Grišāns ar Leščinksi spraigā cīņā pārspēja Lagzdiņu ar Nilu Mediņu, kamēr smaiļošanā nepārspēti palika Vidle ar Tīklenieku.

Junioru konkurencē (2003.-2004.g.) labākie bija Kārlis Dumpis (smaiļošana), Daniels Mežeckis (kanoe), Santa Strode (smaiļošana), bet jauniešiem (2005.-2006.g.) pirmās vietas ieguva Mārcis Galenieks (smaiļošana), kurš par 0,1 sekundi apsteidza savu dvīņu brāli Māri, Daniels Siders (kanoe) un Melānija Čamane (smaiļošana).

izmantotie resursi: oclimbazi.lv