Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi notiks Latvijas junioru jeb U20 čempionāts šahā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pirmo reizi notiks Latvijas junioru jeb U20 čempionāts šahā
Foto no pexels.com

No 23. līdz 27. oktobrim Rīgā, viesnīcā "Avalon Hotel & Conferences" notiks Latvijas U20 čempionāts klasiskajā šahā. Zīmīgi, ka lai gan pasaules čempionāti junioriem U20 grupā norisinās ik gadu, Latvijas čempionāts šajā vecuma grupā notiks pirmo reizi.

Čempionātā piedalīsies visu vecuma grupu jaunieši un jaunieties sākot no U8 līdz pat U20 (2003. dzimšanas gads un jaunāki). Turnīrs notiks pēc Šveices sistēmas septiņās kārtās ar apdomas laiku 90 minūtes partijai plus + 30 sekundes par gājienu. Zēni un meitenes spēlēs kopā, bet tiks apbalvoti atsevišķi.

Jāatzīmē, ka šā gada turnīrs ir ieplānots pilotprojekta veidā. Lielas atsaucības gadījumā Latvijas Šaha federācija iekļaus U20 čempionātu nākamā gada sacensību kalendārā, paredzot čempionāta uzvarētājiem iespēju uzaicināto spēlētāju statusā piedalīties pasaules 2024. gada U20 čempionātā. Tādā gadījumā Latvijā notiekošie jauniešu turnīri kļūs vēl vairāk saistīti ar notiekošajiem pasaules un Eiropas čempionātiem.

Atgādināsim, ka ar līdzīgu nolūku pagājušajā gadā pirmo reizi notika Latvijas jauniešu čempionāts blicā un rapidā. Šogad šī iniciatīva tiks turpināta, čempionātam norisinoties 3. un 4. novembrī.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaha Federācija